Auto

Modelele de lux se vand primele la SIAB

Modelele de lux se vand primele la SIAB

Bentley Azure costa 330.000 de euro fara TVA

08.10.2007, 20:42 22

Modelele de lux s-au vandut cel mai bine in primele zile ale Salonului International Auto de la Bucuresti.
Modelele Jaguar si Land Rover, prezente in cadrul standului, au fost vandute inca din primele zile, cel mai scump model, un Jaguar XKR Portfolio, editie limitata la 100 de unitati anual, in valoare de 142.800 de euro, TVA inclusa, fiind achizitionat inca din prima zi a salonului.
"In primele trei zile ale Salonului Auto de la Bucuresti s-au inregistrat 40 de comenzi, dintre care 20 pentru Jaguar si 20 pentru Land Rover. In total, pe perioada SIAB estimam vanzari de pana la 100 de unitati pentru fiecare marca. Cea mai mare cerere s-a inregistrat pentru SUV-ul Range Rover Sport si Jaguar X-Type", a declarat Cristian Serban, director comercial Premium Auto, importatorul Jaguar si Land Rover pe piata locala.
Audi a inregistrat o cerere ridicata pentru modelul supersport R8 inca din primele zile ale SIAB, iar Q7 a fost vandut inca din primele zile. SUV-ul in valoare de 140.000 de euro este personalizat de catre divizia Exclusive a concernului german si dispune de sase locuri.
O cerere ridicata s-a inregistrat si pentru Bentley si Lamborghini, brandurile exclusiviste ale grupului VW-Audi, prezente la SIAB, pentru care exista dupa primele trei zile aproximativ zece potentiali clienti, potrivit reprezentilor Porsche Romania. Cel mai scump model prezent in standul Porsche Romania este un Bentley Azure, in valoare de 330.000 de euro fara TVA, alaturi de modelele Lamborghini Gallardo Superleggera, de 189.000 de euro, si roadsterul Gallardo Spider, de 175.000 de euro.
Brabus, principalul tuner al constructorului german Mercedes-Benz, a inregistrat o cerere ridicata pentru accesorii, precum si pentru modelele expuse.
In primele doua zile Colina Motors, importatorul Brabus pe piata locala, a inregistrat comenzi in valoare de 26.000 de euro pentru accesorii, precum si o comanda ferma pentru SUV-ul Startech Jeep Commander, in valoare de 79.500 de euro, pret cu toate taxele incluse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO