Auto

Mercedes se uita inca spre Timisoara pentru o fabrica

17.06.2008, 19:22 28

Viitoarea fabrica Mercedes din Europa de Est are in continuare ca posibile locatii Timisoara si orasul polonez Wroclaw, potrivit saptamanalului german Wirtschaftswoche, citat de portalul MarketWatch.
Pe de alta parte, revistele germane Auto Motor und Sport si Automobilewoche au anuntat ca, potrivit unor surse apropiate discutiilor, Romania se afla pe ultimul loc in cadrul optiunilor Mercedes, pentru amplasamentul viitoarei fabrici fiind considerate mai atractive Polonia, Serbia si chiar Ungaria.
Decizia finala asupra locatiei viitoarei fabrici Mercedes, care va produce noile generatii ale claselor A si B, va fi luata de conducerea grupului auto german saptamana viitoare. Capacitatea de productie a uzinei, care ar putea deveni operationala in 2012, urmeaza sa fie de minim 100.000 de unitati anual.
Dupa anuntul posibilitatii constructiei unei fabrici Mercedes in Romania, care ar presupune investitii de 800 de milioane de euro, surse din piata au declarat posibila si o viitoare investitie a grupului PSA, tot la Timisoara. Peugeot a anuntat luna trecuta ca intentioneaza sa realizeze o investitie de aproximativ 600 milioane de euro pentru construirea celei de-a doua fabrici in Europa, unde va produce automobile de clasa mica, cu motoare de 1 litru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO