Auto

Incidentele grave de la Crevedia şi din judeţul Alba au dat peste cap traficul auto

Incidentele grave de la Crevedia şi din judeţul Alba au...

Autor: Petru Mazilu

27.08.2023, 08:35 139

Traficul rutier pe principalele şosele din România a fost perturbat duminică de mai multe incidente grave şi de ceaţă, anunţă autorităţile. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că duminică dimineaţa, circulaţia este oprită pe ambele sensuri pe DN 1A Bucureşti-Ploieşti, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, pentru a permite lichidarea totală a incendiului. Traficul rutier este deviat pe DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtăşeşti, pe sensul către Ploieşti, iar pe celălalt sens, circulaţia este deviată pe DJ 101B Periş – Tâncăbeşti – DN1.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare şi pe DN1 Sebeş-Turda, în localitatea Sântimbru, judeţul Alba, după ce, în cursul nopţii, un autoturism a acroşat un grup de şase persoane. Trei tineri au murit, iar poliţiştii au constatat că şoferul era beat. Circulaţia este deviată pe rute ocolitoare deoarece se efectuează cercetarea la faţa locului.

Pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, la kilometrul 181, în zona localităţii Bujoreni, judeţul Vâlcea, un autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă. Şoferul nu a fost găsit la faţa locului. Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un fir, fără valori ridicate de circulaţie. Se estimează reluarea normală a circulaţiei pe parcursul dimineţii.

În plus, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 300 de metri pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în zona podurilor de la Feteşti şi Cernavodă. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere, anunţă Infotrafic.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulaţia rutieră se desfăşoară normal.

Tot duminică, în intervalul orar 11.00 - 20.00, în condiţiile avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Botoşani şi Iaşi. Măsura este impusă pentru a proteja stratul asfaltic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO