Auto

Grupul american Honeywell vrea să construiască o fabrică de plăcuţe de frănă lângă Ploieşti

Autor: Marius Oncu - Mediafax

19.10.2011, 18:49 779

Grupul american Honeywell analizează construcţia unei fabrici de plăcuţe de frână lângă Ploieşti, iar producţia, care ar putea fi lansată până la sfârşitul anului următor, ar fi destinată autovehiculelor de pe piaţa europeană.

Fabrica de la Ploieşti ar fi prima unitate de producţie a Honeywell în Europa echipată complet cu linii de producţie folosind tehnologie de ultimă oră Hot Press, potrivit unui comunicat al Honeywell. Tehnologia Hot Press asigură o calitate mai bună, creşte eficienţa energetică şi timpul de livare, reducând costul pe ansamblu al producţiei, informează Mediafax.

"Noua fabrică din România ar permite Honeywell să opereze mai aproape de capacităţile de producţie din Europa de Est ale clienţilor grupului, concomitent cu investiţii în soluţiile considerate cele mai bune pentru producţia de plăcuţe de frână", a declarat Rainer Bostel, şef de divizie la Honeywell.

Grupul este prezent în Romania prin doua fabrici, de sisteme electronice de siguranţa vieţii şi securitate la Lugoj, respectiv de turbosuflante la Bucureşti, dar şi cu o reprezentanţă de vânzări. Operaţiunile din România ale Honeywell includ aproximativ 1.300 de angajaţi în cadrul diviziilor Automatizare şi Control şi Sisteme de Transport.

Honeywell este un grup industrial din Statele Unite, cu activităţi în domenii precum industria aerospaţială şi apărare, auto, energie, sectorul chimică sau cel petrolier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO