Auto

Facelift kinetic

Facelift kinetic
09.01.2008, 18:59 9

Ford Focus a beneficiat de un facelift, care respecta noua ideologie kinetic design.
La trei ani de la lansarea celei de-a doua generatii a modelului Ford Focus, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt constructorul american a prezentat versiunea facelift a acestuia, cu modificari realizate la nivelul imaginii, pentru a se incadra in noua linie kinetic design.
Pentru inceput, versiunea facelift a lui Focus este disponibila pentru versiunile cu trei si cinci usi, precum si pentru break, in acest an urmand a fi lansate inclusiv cele pentru sedan si coupe-cabriolet, precum si pentru ST, versiunea sport a modelului.
La exterior designul modelului a beneficiat de o adevarata transformare, in special la nivelul partii frontale, care acum prezinta toate elementele specifice tendintei "kinetic design".
Modelul testat era echipat cu motorul pe benzina de 2,0 litri, care atinge 146 CP la 6.000 rpm, si un cuplu de 185 Nm disponibil incepand cu 4.500 rpm. Chiar daca "pe hartie" motorul pare a fi unul puternic, avand aproape 150 CP, sentimentul de sportivitate din pacate lipseste cu desavarsire. Cel mai probabil, pentru atingerea unui consum de combustibil cat mai scazut, care potrivit computerului de bord era de 5,7 litri/100 km in extraurban si de 9,2 litri/100 km in oras, performantele dinamice au avut de suferit, in special la nivelul reprizelor, pentru efectuarea unei depasiri fiind aproape obligatoriu retrogradarea intr-o treapta inferioara.
O alternativa optima la acest propulsor este cel diesel, tot de 2,0 litri care chiar daca are cu 10 CP mai putin, cuplul motor prezent inca de la turatii joase ofera un temperament sportiv mai pronuntat.
Ford Focus facelift va fi lansat pe piata locala la sfarsitul lunii martie, potrivit reprezentantilor grupului Romcar, reprezentantul Ford pe piata locala.
Pretul noii generatii nu a fost anuntat, dar potrivit reprezentantilor Romcar, acesta va fi similar cu cel al modelului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO