Auto

De ce construieşte BMW la Debrecen cea mai modernă uzină a sa? Milan Nedeljkoviç, BMW: Are universitate care ne ajută cu forţa de muncă

De ce construieşte BMW la Debrecen cea mai modernă...

Autor: Bogdan Alecu

16.03.2023, 18:00 1779

Dincolo de infrastructură şi costuri reduse cu forţa de muncă, constructorii auto au nevoie de un flux continuu de angajaţi bine pregătiţi, motiv pentru care o universitate care să pregătească corespunzător studenţii poate aduce o uzină auto în acel oraş.

Forţa de muncă bine pregătită reprezintă o cerinţă tot mai impor­tan­tă în industria auto, pe măsură ce uzi­ne­le şi automobilele devin tot mai so­fis­ticate. Din acest motiv, BMW a semnat încă din octombrie 2018 un parteneriat cu Universitatea din De­brecen, care deja să înceapă pregătirea inginerilor care vor participa ulterior la demararea producţiei în 2025.

„Producţia urmăreşte piaţa, iar noi în Europa continuăm să creştem, motiv pentru care uzina de la De­bre­cen este importantă pentru BMW. Am ales acel loc pentru că are infra­struc­tură, este un oraş cu o universi­tate puternică şi are de asemenea o piaţă puternică a forţei de muncă“, a spus Milan Nedeljkoviç în cadrul conferinţei BMW pentru prezentarea rezultatelor financiare pe 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO