Auto

18 mil. euro pentru primul circuit de viteza din Bucuresti

18 mil. euro pentru primul circuit de viteza din Bucuresti

Albert Panaiot, reprezentantul companiei Bucharest Ring: Evenimentul se va desfasura si anul viitor conform contractului cu durata de 10 ani incheiat cu FIA (Federatia Internationala de Automobilism - n.r.).

10.05.2007, 20:01 97

Promotorul si finantatorul evenimentului este Harmut Beyer, fost pilot de Formula 1 si unul dintre cei mai cunoscuti organizatori de evenimente automobilistice din lume.
"Proiectul a fost demarat in urma cu doi ani si jumatate odata cu proiectarea circuitului. Costurile de amenajare a pistei si a facilitatilor auxiliare s-au ridicat la 15 - 18 milioane de euro, suma nefiind definitivata pentru ca lucrarile sunt inca in desfasurare", a declarat Albert Panaiot, reprezentantul companiei Bucharest Ring, compania detinuta de Beyer, care dezvolta circuitul din jurul Casei Poporului.
Beyer a fost implicat prin compania Beyer Industrial Consulting si in dezvoltarea circuitului de Formula 1 de la Bahrain.
"Oficialitatile nu au contribuit cu fonduri pentru realizarea evenimentului, in schimb ne-au ajutat pe partea de consultanta, obtinerea avizelor si au si supravegheat desfasurarea lucrarilor", a adaugat Panaiot.
Amenajarea circuitului a presupus, potrivit reprezentantilor companiei, ridicarea tribunelor cu o capacitate mai mare de 70.000 de locuri, decopertarea unei suprafete cu o lungime de aproape 3,2 kilometri si asfaltarea conform normelor impuse de FIA GT si instalarea unor parapeti de beton pe ambele laturi ale pistei.
"Lucrarile de asfaltare au inceput pe 17 aprilie si trebuie incheiate pe 15-16 mai, pentru ca la doua zile se vor desfasura cursele. Proiectul a presupus materiale si lucrari usor diferite mai ales in ceea ce priveste planeitatea suprafetei de rulare. De asemenea, a fost refacut asfaltul in toate zonele de accelerare si decelerare", a declarat Dan Savulescu, directorul companiei Pa & Co, care a construit pista de concurs. El a declarat ca lucrarile legate de asfaltare au presupus costuri de circa 2,5 mil. euro. Circuitul din jurul Casei Poporului pe care se vor desfasura curse de Formula 3 Marea Britanie, FIA GT, Dacia Logan si FIA GT3, a fost proiectat de arhitectul german Herman Tilke, care a realizat si circuitele de F1 de la Bahrain si Malaysia.
Promotorii si organizatorii evenimentului au declarat ca se asteapta la un grad de ocupare al tribunelor apropiat de 90%, ceea ce presupune 60.000 de spectatori.
"Speram sa avem la momentul cursei ceva mai mult de 60.000 de bilete vandute. Evenimentul se va desfasura si anul viitor conform contractului cu durata de 10 ani incheiat cu FIA (Federatia Internationala de Automobilism - n.r.)", a declarat Panaiot. Acesta a adaugat ca amorizarea costurilor construirii circuitului se va realiza pe o perioada de 10 ani, fiind exclusa mutarea evenimentului intr-o alta locatie din tara.
Preturile biletelor pentru evenimentul de pe 18-20 mai variaza intre 20 de euro si 800 de euro fara TVA, pentru biletele VIP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO