Analiză

Parlamentarul PSD care şi-a declarat un contract cu statul de 280 de milioane de euro pe 25 de ani: „Vă rog nu mă comparaţi cu asfaltangiii PDL-ului, care iau banii ăştia într-un an”

Parlamentarul PSD care şi-a declarat un contract cu statul de 280 de milioane de euro pe 25 de ani: „Vă rog nu mă comparaţi cu asfaltangiii PDL-ului, care iau banii ăştia într-un an”

Autor: Gândul

07.02.2011, 13:20 22

Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile de interese,aocial-democraţii realizau afaceri cu statul de 377 de milioane deeuro, înainte de 2009, când susţineau, prin vot, guvernulTăriceanu, dar au scăzut la 15 milioane de euro, în 2009, când auguvernat alături de PDL, scrie Gândul.

Trebuie spus însă că, în 2008, firma Polaris, a deputatului PSDEduard Martin, a încheiat un contract de aproape 280 de milioane deeuro, cu municipalitatea Constanţa, condusă de colegul de partid,Radu Mazăre, dar suma se încasează în tranşe anuale (de circa 11milioane de euro), timp de 25 de ani. Martin susţine, însă, că facesalubritate în Constanţa, dinainte de "era" Mazăre.

"Eu n-am afaceri încheiate cu statul… Se face o mare confuzie:eu colectez gunoi. Am, în total, peste 700 de mii de contracte: cupopulaţia, cu oameni, cu asociaţii de locatari, cu case, cu firme…Cu Primăria Constanţa am acel contract de un miliard şi două sutede milioane de lei, valoare estimată pe 25 de ani. Vă rog nu măcomparaţi cu asfaltangiii PDL-ului, care iau banii ăştia într-unan. Banii nu îi iau de la Primăria Constanţa, în totalitate, îi iauşi de la agenţii economici. Aproximativ 20% iau pentru măturatstradal şi restul am contracte cu firme, cu populaţia. Esteafacerea mea şi a familiei mele din 1995, nu de acum. Eu am intratîn politică în 2003, când aveam deja câteva sute de mii decontracte. Primul contract cu Primăria Constanţa a fost încheiat în1998, când nu era Mazăre primar. Am ieşit deputat în 2004, deci amintrat în politică cu buzunarele pline", declară deputatul.

Despre declaraţiile de avereale parlamentarilor şi afacerile acestora custatul citiţi mai multe pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO