Analiză

Ce business-uri are Sorin Ţerbea, omul de afaceri arestat pentru corupţie alături de şeful arbitrilor de fotbal

Ce business-uri are Sorin Ţerbea, omul de afaceri arestat pentru corupţie alături de şeful arbitrilor de fotbal

Autor: Gabriel Razi

25.09.2011, 18:46 8430

Omul de afaceri Sorin Ţerbea, arestat pentru 29 de zile pentru corupţie alături de Vasile Avram, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) controlează mai multe firme de construcţii, o companie de transport şi are în proprietate hotelul de patru stele President din Târgu Mureş prin intermediul unei alte companii.

Potrivit DNA, în luna mai a acestui an Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluk, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitrii agreaţi de formaţia din judeţul Mureş, potrivit Mediafax.

Conform datelor de la Registrul Comerţului Sorin Ţerbea apare în acţionariatul unor companii precum Eurobet Construct, Winterdienst, Salconstruct sau Manpel International.

Prin Manpel International omul de afaceri Sorin Ţerbea controlează atât hotelul President dar şi centrul de agrement acvatic Aqua Rock Parc, care funcţionează în incinta aceluiaşi hotel.

Complexul hotelier şi centrul de agrement au fost inaugurate în 2007, respectiv 2009, în urma unei investiţii totale de 5,5 milioane de euro

Hotelul are 152 de locuri de cazare în 60 de camee în timp ce în cadrul Aqua Rock Park funcţionează o piscină de 26 de metri lungime şi 12 lăţime, un bazin pentru copii, jacuzzi, o sauna finlandeză, aromarium dar şi o baie turcească.

Manpel International a avut afaceri de 529.000 euro şi 129 de angajaşi în 2009, ultimele date disponibile ale Ministerului Finanţelor despre această companie, care nu şi-a depus bilanţul pe 2010.

Ţerbea are şi afaceri de 365.000 în transporturi prin intermediul companiei Georgia Group Spedition. Nici această companie nu are depus bilanţul contabil pentru anul 2010 la Registrul Comerţului.

În construcţii, Ţerbea este prezent prin intermediul companiilor Eurobet Construct, respectiv Salconstruct. Afacerile Eurobet Construct de anul trecut s-au cifrat la 21.000 de euro, compania având un singur angajat. De celalaltă parte Salconstruct nu a făcut nicio afacere anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO