Afaceri de la zero

Trofeul CM este asigurat la 350.000 euro

16.06.2006, 00:00
Trofeul care va fi decernat la sfarsitul Campionatului Mondial din Germania este din aur masiv de 18 carate, are 36 de cm inaltime si este asigurat de Hamburg-Mannheimer Versicherungs pentru 350.000 de euro, titreaza Bloomberg.

Premiul final reprezinta doar unul din multele riscuri pe care asiguratorul german le acopera in timpul CM. Compania, detinuta de M?nich Re, a platit FIFA cu 13,5 milioane de euro pentru dreptul de exclusivitate a operatiunilor de asigurare in Germania.

Polita semnata asigura atat organizatorii turneului, autovehiculele sponsorilor, cat si spectatorii din tribune. Oficialii Hamburg-Mannheimer au declarat ca nu au dorit drepturile de sponsorizare pentru cresterea profitului.

"Prioritare pentru noi sunt efectul de marketing si cresterea motivatiei angajatilor nostri, carora le-am putut oferi bilete gratuite", a declarat J?rgen Goerling, directorul diviziei sportive a Hamburg-Mannheimer. El a refuzat sa precizeze cat va incasa compania pentru asigurarea evenimentului.

Compania lui Goerling a asigurat si Campionatul European de Fotbal din Portugalia, 2004, si va acoperi si riscurile Campionatelor Mondiale de handbal din Germania din 2007.

Fiecare bilet la CM contine in pret si o asigurare personala in caz de accidente, care va plati circa 10.000 de euro in cazul in care titularul biletului moare in urma unui accident pe unul din stadioanele CM.
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania