Trofeul CM este asigurat la 350.000 euro

Ziarul Financiar 16.06.2006
Trofeul care va fi decernat la sfarsitul Campionatului Mondial din Germania este din aur masiv de 18 carate, are 36 de cm inaltime si este asigurat de Hamburg-Mannheimer Versicherungs pentru 350.000 de euro, titreaza Bloomberg.

Premiul final reprezinta doar unul din multele riscuri pe care asiguratorul german le acopera in timpul CM. Compania, detinuta de M?nich Re, a platit FIFA cu 13,5 milioane de euro pentru dreptul de exclusivitate a operatiunilor de asigurare in Germania.

Polita semnata asigura atat organizatorii turneului, autovehiculele sponsorilor, cat si spectatorii din tribune. Oficialii Hamburg-Mannheimer au declarat ca nu au dorit drepturile de sponsorizare pentru cresterea profitului.

"Prioritare pentru noi sunt efectul de marketing si cresterea motivatiei angajatilor nostri, carora le-am putut oferi bilete gratuite", a declarat J?rgen Goerling, directorul diviziei sportive a Hamburg-Mannheimer. El a refuzat sa precizeze cat va incasa compania pentru asigurarea evenimentului.

Compania lui Goerling a asigurat si Campionatul European de Fotbal din Portugalia, 2004, si va acoperi si riscurile Campionatelor Mondiale de handbal din Germania din 2007.

Fiecare bilet la CM contine in pret si o asigurare personala in caz de accidente, care va plati circa 10.000 de euro in cazul in care titularul biletului moare in urma unui accident pe unul din stadioanele CM.