LIVE: ZFLive: Ce ajutoare de stat sunt disponibile pentru companii în 2022?
Ziarul de Duminică

Un volum care a zguduit din temelii lumea musulmană – carte recomandată de Ziarul de duminică

Ayaan Hirsi Ali, Necredincioasa, Editura RAO

Ayaan Hirsi Ali a fost numită de către Time drept una dintre cele mai influente 100 de personalităţi din lume. S-a născut în Somalia, fiică a unuia dintre cei mai puternici oponenţi ai regimului dictatorial al lui Siad Barre. La vârsta de 8 ani părăseşte Somalia pentru a pleca în exil împreună cu familia în Arabia Saudită, apoi în Etiopia şi Kenya.

Crescută într-o familie nomadă musulmană din Kenya, autoarea a supravieţuit războiului civil, mutilării genitale şi bătăilor crunte. Pornind de la povestea ei individuală, Ayaan Hirsi Ali ne aduce la lumină, în volumul Necredincioasa, câteva mari probleme - triburi, clanuri, familii, mutilare genitală, căsătorii aranjate. Adică tot atâtea puncte de foc pentru care Islamul a condamnat-o.

Trebuie precizat că autoarea a emigrat în Olanda, unde a început o luptă acerbă pentru drepturile femeii în spaţiul islamic (este deţinătoarea premiului Simone de Beavoir pentru libertatea femeilor, în 2008), a colaborat cu Theo van Gogh, iar viaţa i-a fost ameninţată în numeroase rânduri, după asasinarea acestuia. Angajată politic fără reţineri, Ayaan Hirsi Ali rămâne o personalitate controversată, considerată de unii un "Voltaire de culoare", iar de alţii "o mare mincinoasă", pentru că şi-a mistificat biografia, ca să poată obţine cetăţenia olandeză.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.