Ziarul de Duminică

Teatrul „Masca” prezintă Pierrot Lunaire la Lisabona/ de Gelu Savonea

Teatrul „Masca” prezintă Pierrot Lunaire la...

Autor: Ziarul de Duminica

20.03.2015, 00:01 52

În acest an, ICR Lisabona participă la Sărbătoarea Francofoniei din capitala Portugaliei prin organizarea a două reprezentaţii cu piesa „Pierrot Lunaire”, puse în scenă de Teatrul „Masca” din Bucureşti. Spectacolele vor avea loc sâmbătă, 21 martie ora 21.30 şi duminică, 22 martie ora 16.00, în Jardim da Estrela.

Spectacolul, învecinat ca tipologie cu Comedia dell`Arte şi Guignol, este compus din mai multe momente de pantomimă, toate avându-l în centru, în diferite situaţii de viaţă, pe Pierrot, cuceritorul personaj născut în Halele pariziene. Spectatorul îl întâlneşte pe Pierrot în postura de fotograf, de amant, de îndragostit, de cântăreţ, de pescar… Veşnic îndrăgostit de Colombina, de sine şi de viaţă, Pierrot o traversează pe aceasta din urmă uzând de un umor cu implicaţii arborescente. Reuniţi în jurul inegalabilului maestru Mihai Mălaimare, tinerii actori ai Teatrului „Masca” din Bucureşti (Anamaria Pîslaru, Dorina Pungă, Cristian Neacşu, Alina Crăiţa, Nicolae Pungă, Laura Dumitraşcu, Emilia Manea, Valentin Mihalache, Eugen Fetescu şi Robert Poiană) dau o reprezentaţie cuceritoare, ce explorează limitele primului limbaj al umanităţii.

Institutul Francez din Portugalia a avut inspiraţia să reunească cele mai importante momente din acest an sub umbrela unei sărbători populare care va avea loc în cea mai fastuoasă grădină publică a Lisabonei, Jardim da Estrela. Andorra, Belgia, Bulgaria, Canada, Egipt, Elveţia, Franţa, Luxemburg, Maroc, România, Senegal şi Tunisia vor participa sub pretextul catalizator al francofoniei pentru a-şi pune în valoare propriile specificităţi. Prin consistenţa evenimentului propus, cât şi prin orele alese pentru reprezentaţii, „Pierrot Lunaire” al Teatrului „Masca” se detaşează ca moment central al manifestării.

Teatrul „Masca” este singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România. În cei 25 ani de la înfiinţare, Teatrul „Masca” a devenit un adevărat fenomen, câştigându-şi un prestigiu deosebit în Europa şi peste Ocean. Având o trupă tânără de actori profesionişti, Teatrul „Masca” este condus de actorul şi regizorul Mihai Mălaimare, atât de îndrăgit de publicul românesc pentru numeroasele sale roluri de teatru şi televiziune. Elev al lui Jean Lecoq, Mihai Mălaimare a fost laureat a numeroase festivaluri, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO