Ziarul de Duminică

Superalimentul/ de Ziarul de duminică

Superalimentul/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

04.06.2015, 23:47 29

Panny Doyle

Quinoa

50 de reţete gustoase cu cea mai hrănitoare dintre cereale

Editura Litera

Fotografii de Nicki Dowey. Traducere din limba engleză de Valentina Georgescu. Quinoa este un aliment de bază pentru locuitorii Americii de Sud de mai bine de 6000 de ani. Recent, a ajuns la statutul de „superaliment” în lumea occidentală. Quinoa are mai multe proteine, grăsimi sănătoase, calciu, fier şi vitamine din grupa B decât orice alt aliment. În plus, nu conţine colesterol sau gluten, are avantajul suplimentar de a fi o cereală integrală şi este un excelent înlocuitor al alimentelor cu carbohidraţi precum pastele, orezul, cartofii sau cuşcuşul. 

Cartea prezintă combinaţii de gusturi şi arome din toată lumea, în preparate inedite, apetisante, delicioase şi pline de substanţe nutritive extraordinare. Reţetele au fost adaptate pentru viaţa solicitantă a omului modern, incluzând ingrediente care se găsesc cu uşurinţă. Instrucţiuni uşor de urmărit te poartă pas cu pas prin toate etapele fiecărui fel, iar paginile sunt pline de sfaturi utile, „ponturi“ pentru bucătari şi informaţii nutriţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO