Ziarul de Duminică

Succes londonez pentru Ion Caramitru şi Michael Pennington

Succes londonez pentru Ion Caramitru şi Michael Pennington/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

20.07.2012, 00:04 60

În contextul festivalului cultural care se desfăşoară în capitala Marii Britanii în paralel cu Olimpiada de Vară 2012, actorii Michael Pennington şi Ion Caramitru au susţinut în 2 iulie a.c. un apreciat recital Shakespeare cu titlul Shakespeare's Poetry pe una dintre cele mai cunoscute scene londoneze, Kings Place. Li s-au alăturat pentru a dezbate despre geniul poetului britanic: Paul Edmondson (The Shakespeare Birthplace Trust), Ann Thomas (The Shakespeare Centre) şi Michael Dobson (The Shakespeare Institute).

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român Londra în parteneriat cu asociaţia Poet in the City şi The Shakespeare Birthplace Trust.

Iată şi ecouri transmise de la Londra de către co-organizatorii evenimentului, Poet in the City (Instituţia londoneză Poet in the City se autodefineşte drept "o combinaţie extraordinară între lumea afacerilor şi lumea poeziei" şi are ca scop "promovarea dragostei pentru poezie în rândul unui public diversificat, prin intermediul organizării unor evenimente poetice live şi prin finanţarea activităţilor educative în şcoli, pentru a-i stimula şi inspira pe copii şi adolescenţi să citească şi să scrie poezie". Instituţia a organizat de-a lungul timpului evenimente poetice prestigioase, de înalt nivel, susţinute de sponsori semnificativi şi parteneri creativi, evenimente care celebrează poezia ca pe o formă de artă revigorantă şi vie. ):

"The event was a great success and the audience response was fantastic".

"…. a fost un mare succes şi reacţia publicului a fost fantastică. A fost o onoare pentru noi să putem lucra împreună. Am simţit cu toţii că interpretarea sonetelor a implicat publicul într-o manieră magică. A fost, de asemenea, o mare bucurie să le putem auzi recitate şi în limba română, ceea ce a conferit evenimentului o reală anvergură internaţională.

Fragmentele din piesele de teatru au produs o adevărată încântare şi întregul spectacol a plăcut enorm ."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO