Ziarul de Duminică

Spectacole Pop Up/ de Ziarul de duminică

Pop Up

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

30.05.2014, 00:07 29

Noaptea Alba a Galeriilor a oferit adevărate spectacole la Pop Up Open Air Street Art Museum, din strada Şelari nr. 4. Project management: Claudio Scorretti & Giacinto Oriolo. Curator: Irina Ungureanu

 

Drawing Live cu… domnul Pisica Pătrată

Domnul Pisica Pătrată a desenat în direct pentru spectatori, într-o demonstraţie dinamică şi interactivă, cu o intervenţie digitală completată de proiecţii live. Alexandru Ciubotariu, Ciubi sau Pisica Pătrată, este cunoscut pentru lucrările sale de street art şi bandă desenată. Celebrul său personaj, Pisica Pătrată, ne zâmbeşte din cele mai neaşteptate colţuri din Bucureşti, de pe ziduri, mesh-uri, din librării şi spaţii de evenimente. A devenit şi personaj de carte, în albumul Pisic apat rată, primul album de street art din România, publicat la Editura Vellant. Ciubi a participat la peste 80 de expoziţii şi intervenţii în România şi în străinătate, a iniţiat proiectul Muzeul Benzii Desenate şi a publicat în peste 60 de reviste de profil româneşti şi străine.

 

Aurel Tar, La Ghepard - Lasă-te tradus_ Subtitrari amicale: instalaţie cu personalitate şi subtitrare

De curând, Pop Up Open Air Street Art Museum are o nouă „ramă”: La Ghepard, de Aurel Tar, „o instalaţie cu personalitate şi subtitrare”. Instalaţia este un colaj vizual „de tip photoshop”, cuprins în rama supradimensionată a unei tablete electronice, care creează momente de happening cu invitaţi-supriză. La Ghepard este un Tablet Show în care realitatea este susceptibilă mereu să devină ficţiune, iar ficţiunea are mari şanse să devină realitate.

Primul episod al show-ului Ghepard la Pop Up îl are ca protagonist pe regizorul Corneliu Porumboiu şi ultimul său film, Al doilea joc, un documentar „atipic” despre derby-ul Dinamo - Steaua din 1988, lungmetraj selecţionat la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.
Aurel TAR spune despre propriile lucrări că sunt un mix armonios de pictură convenţională & street art, iar pattern-ul Ghepard dezvaluie interesele sale artistice, de la ecourile antichităţii până la zgomotoasele subiecte contemporane.

 

Mozaic şi artă urbană – Workshop cu Glappy la Pop Up

Ce au în comun street art-ul şi mozaicul? Cum poate fi integrată tehnica mozaicului în arta urbană? Sunt întrebări cărora a încercat să le răspundă Glappy, într-un exerciţiu live de creare a unei lucrări de mozaic urban cu participarea publicului. Spectatorii au fost invitaţi să intre în jocul propus de artist, pentru a întelege de ce mozaicul este o artă vie şi cum putem afla piesa potrivită într-un puzzle din care se naşte, miraculos, personajul.

Glappy îşi propune, printr-o alianţă originală de mozaic, desen şi street art, să atragă atenţia şi să remedieze imperfecţiunile spaţiului urban: „o artă decorativă tradiţională, cu o semnificaţie aparte, culturală şi spirituală, transpusă în limbajul artei urbane de astăzi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO