Ziarul de Duminică

Serial poliţist românesc la Teatrul Naţional Radiofonic/ de Ziarul de duminică

Teatrul Naţional Radiofonic, al Societăţii Române de Radiodifuziune, prezintă premiera „Jucătorul de table” de George Arion; spectacolul se difuzează în serial – un număr de şapte episoade, la Radio România Cultural, ora 22:30, începând de luni, 2 noiembrie 2015. Dramatizarea radiofonică şi regia artistică sunt semnate de Cezarina Udrescu, iar traducerea versurilor din limba engleză de către Ema Stere.

În distribuţie se regăsesc actori de primă importanţă ai teatrului românesc: Alexandru Repan, Rudy Rosenfeld, Florin Zamfirescu, Mircea Rusu, Gelu Niţu, Constantin Dinulescu, Mircea Constantinescu, Gheorghe Ifrim, Mihai Niculescu, Annemary Ziegler, Crina Semciuc, Nicolae Călugăriţa.

Regizorul Cezarina Udrescu afirmă despre acest proiect: „Ceea ce leagă scenele şi le transformă într-o veritabilă serie, în afara unor personaje de context, comune (foarte speciale), este o anume caracteristică, posibila miză artistică a proiectului radiofonic. Şi anume, un spaţiu-cadru privilegiat («spaţiu intangibil şi sfânt»), «într-o bodegă ospitalieră, cu un dever destul de bun», în care «timpul trecea mai domol», «plin de întâmplări magice», iar personajele experimentau, «cu deliciu», «bucuria de a fi impreună». O lume apusă, a bucuriei de a trăi pe îndelete sensul şi răgazul libertăţii, de a inventa şi împărtăşi poveşti. Autorul ridică la rang de artă coşmarul, într-un amestec de thriller cu mistery, policier sau science-fiction. Câte un citat din Stephen W Hawking, aşezat ca motto, operează falii, în timp şi spaţiu, şi zdruncină în ascultator înţelegerea complezentă a realităţii. Subtilele speculaţii ale fizicii moderne – doar sugerate –  vin să dea o notă de seriozitate, deloc plictisitoare, unor poveşti de ficţiune pline de senzaţional. Pe scurt, atmosferă poetică, magia Povestitorului, suspense şi metafizică – un mix care poate deveni o reţetă a succesului.”

La realizarea premierei au participat: Florina Istodor, Dana Lupu, Bogdan Golovei, Florin Bădic, Robert Vasiliţă – regia de montaj; Milica Creiniceanu – regia de studio; Patricia Prundea – regia muzicală; ing. Mirela Georgescu – regia tehnică; redactor şi coordonator de proiect: Crenguţa Manea.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.