Ziarul de Duminică

Secretele maeştrilor/ de Ziarul de duminică

Secretele maeştrilor/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

01.10.2015, 23:46 115

Napoleon Hill, Dale Carnegie, Joseph Murphy

Secretele celor trei maeştri ai succesului pentru a-ţi schimba viaţa.

Trei obiceiuri fundamentale care îţi vor îmbunătăţi statutul financiar, relaţiile şi sănătatea

Curtea veche Publishing

Traducere din limba engleză de Miaela Popescu şi Roxana Măciucă

Napoleon Hill a fost unul dintre primii şi cei mai faimoşi autori americani de cărţi motivaţionale. A trăit între 1883 şi 1970. A trecut de la jurnalistică la drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie şi, evoluând rapid, a ajuns consilier pentru oameni de afaceri, lideri, preşedinti şi personalităţi precum Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Thomas Edison, Henry Ford. Preocupările lui Hill au vizat convingerile personale ale individului şi rolul lor în atingerea succesului. Ca rezultat al cercetărilor întreprinse în calitate de reporter şi la imboldul lui Andrew Carnegie, autorul a formulat „filosofia împlinirii“, abordată în multe dintre cărtile sale, cu scopul de a dezvălui calea spre îmbogăţire, formula prin care orice om se poate realiza atât pe plan material, cât şi spiritual. Deşi concepute cu mult timp în urmă, ideile lui Napoleon Hill sunt, în continuare, fundamentale pentru domeniul dezvoltării personale. Ideile cuprinse în lucrările sale sunt actuale şi în zilele noastre.

Dale Carnegie a scris nenumărate cărţi şi a susţinut conferinţe în care a instruit oamenii în arta vorbirii în public. Dale Carnegie este considerat cel mai mare autor de literatură motivatională din toate timpurile. Situaţia financiaă precară de care s-a lovit la începutul vieţii l-a îndrumat către o carieră fulminantă, ajungând curând să conferenţieze cu sălile pline pe teme precum influenţarea oamenilor şi arta discursurilor. Concomitent, începe să publice diverse broşuri în care-şi prezintă în mod sistematizat metodele de învăţare; în 1926, acestea vor fi adunate într-o carte despre arta de a vorbi în public. Pe Dale Carnegie îl regăsim în topul celor mai bine vânduţi autori din toate timpurile. La jumătate de veac de la moartea lui, atât scrierile, cât şi cursurile sale sunt la fel de solicitate ca în primii ani de după lansare, iar conferinţele Fundaţiei Carnegie sunt frecventate şi azi de mii de oameni, probându-şi astfel actualitatea şi utilitatea. Metodele sale sunt atât de apreciate, încât Fundaţia Carnegie atrage şi în prezent mii de persoane interesate de îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi.
 

Joseph Murphy a explicat pe înţelesul tuturor principiile universale după care funcţionează societatea, ajutând astfel multe persoane să-şi schimbe fundamental viaţa şi devenind unul dintre pionierii spiritualităţii moderne. Joseph Murphy şi-a petrecut mulţi ani studiind diversele religii ale lumii, cu o aplecare deosebită către religiile orientale.  Acest lucru l-a condus la o înţelegere aprofundată asupra adevărului conţinut, practic, de toate religiile lumii, şi anume principiul universal care susţine că: „Toată puterea de care avem nevoie se află în noi!”

Aceste trei personalităţi marcante din lumea afacerilor îşi dezvăluie secretele în antologiea de faţă ce reuneşte viziunile lor asupra vieţii, astfel încât cititorul să dobândească o imagine de ansamblu care să-l ajute să facă bani. Va învăţa să-şi folosească incredibila putere a psihicului pentru a atrage prosperitatea în viaţa sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO