Ziarul de Duminică

Războaie reci, războaie fierbinţi

Războaie reci, războaie fierbinţi

Autor: Stelian Turlea

16.09.2010, 23:39 41

Alexandru Purcăruş
În valtoarea războiului rece
Revoluţia maghiară din 1956
Editura Cetatea de Scaun

Cuvant înainte de acad. Florin Constantiniu: "Informaţie bogată,spirit critic, articulare logică a argumentelor, claritate înexpunere. Prezentul volum este o contribuţie valoroasă de istorieeuropeană şi naţională." Volumul are trei capitole mari: Ungariasub tutela Moscovei (1945-1956); analiza politicilor puterilortransatlantice faţă de sateliţii europeni ai Uniunii Sovietice înperioada 1948-1956; replica pe care au dat-o comuniştii romanievenimentelor din Ungaria.

BartolomeBennassar
Războiul Civil din Spania
Editura All

Bartolome Bennassar rescrie înfruntarea dintre franchişti şirepublicani în conflictul care a prefigurat al doilea războimondial. O carte bazată pe consultarea arhivelor spaniole, francezeşi sovietice şi pe audierea a unui mare număr de martori. Cartea adevenit instrument de referinţă pentru cunoaşterea şi înţelegereaRăzboiului Civil din Spania. Bartolome Bennassar este specialist înistoria lumii mediteraneene a secolelor XVI-XVII şi a spaţiuluiiberic. Traducere de Beatrice Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO