Ziarul de Duminică

"Fete de la musique" toata saptamana

19.06.2000, 00:00 12



De la lansarea sa, in 1982, si pana astazi, "Fete de la musique" a devenit deopotriva un loc de intalnire a variatelor genuri si forme de expresivitate muzicala si a iubitorilor acestei arte. Incepand cu 1985, sarbatoarea a fost internationalizata, mai intai la nivelul fostelor colonii franceze. Astazi ea ajunge sa se deruleze in peste o suta de tari.

Prilej de democratizare a culturii prin subiectele abordate, dar si prin accesul liber al publicului la concerte, "Fete de la musique" si-a ales ca tema pentru editia de anul acesta "Muzica fara frontiere".

"Fete de la musique" a fost celebrata in Romania si pana acum, dar la un nivel mult mai restrans, axandu-se in special pe spectacole folclorice. Pentru prima oara anul acesta, sarbatoarea iese in afara Institutului Francez, pentru a cuceri Capitala. Astazi, de la ora 20.00, are loc un concert extraodinar de dans si hip-hop cu grupul Saian Supa Crew, la complexul Mall. Miercuri de la aceeasi ora, este programat un concert de muzica africana in chioscul din Parcul Cismigiu, iar vineri, de la ora 22.00, la Club Karma, sunteti invitati la o seara techno cu DJ Kell si DRDSCO.

Saian Supa Crew este un grup de rap foarte tanar si in voga in Franta. Componentii lui practica un rap poetic, care nu se revendica suta% din cartier si nu prezinta obisnuitele istorii atroce de ghetou. Bineinteles, temele abordate sunt legate tot de violenta si droguri, dar versurile sunt cu totul speciale pentru un grup de acest gen.

In deschiderea concertului extraodinar sustinut de Saian Supa Crew, canta doua trupe autohtone foarte tinere si in plina afirmare: Verdikt, care este adepta unei muzici metisate, si junele frumoase si apetisante de la Evrika.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO