Ziarul de Duminică

Psihologie practica

24.03.2006, 00:00 61

Pentru ca in Romania cultura psihologica de larga audienta a fost si continua sa ramana deficitara, Editura Trei a initiat in urma cu trei ani colectia Psihologia practica, ajunsa la 21 de titluri, care ofera cunostinte psihologice de ultima ora, asigurate stiintific, dar intr-o forma accesibila celor care doresc sa se inteleaga mai bine, sa-i cunoasca pe ceilalti dincolo de aparente si sa-si sporeasca performanta de viata. Dedicate unor teme practice punctuale de mare actualitate, cum ar fi cuplul, fericirea, casatoria, divortul, stresul, relatia cu sefii etc., cartile din aceasta colectie intra in categoria self help. Doua dintre aparitiile anului trecut s-au numarat si printre cele mai bine vandute carti din colectia de psihologie practica. Este vorba despre Cartea gesturilor, primul loc in topul vanzarilor pentru nonfictiune; si Iesirea din depresie. Iata si ultimele aparitie din aceasta colectie:



Claude-Marc Aubry - Ghidul indragostitului. "Exista vreo reteta in dragoste? De mici am fost amagiti cu povesti despre printi si printese, care se incheiau cu nunta si cu sarutul de rigoare. Dar care este continuarea? Au reusit cei doi sa transforme frumoasa lor poveste de dragoste intr-una fara sfarsit? Nu vom sti niciodata. (...) Ne lipseste un ghid bun pentru a ajunge la destinatie. (...) In primul capitol, vom pune problema dependentei afective, care apare inca din copilarie. Vom vedea cum se manifesta ea in relatiile de dragoste si vom cauta cateva modalitati de vindecare. In al doilea capitol, va fi vorba despre stima de sine si consecintele ei asupra relatiei de dragoste. In capitolul al treilea, vom vedea care sunt principalele dificultati ale intalnirii de dragoste reusite, principalele piedici care trebuie inlaturate si cum sa ne pregatim cu adevarat pentru o astfel de intalnire. In al patrulea capitol, vom vedea cum sa evitam scenariile negative, cum sa renuntam la iluziile si credintele daunatoare. In sfarsit, in al cincilea capitol, vom vorbi despre cuplu. Vom vedea cum, in special printr-o comunicare eficienta, vom putea evita despartirea si vom avea o relatie intima care sa reuseasca." Autorul este psiholog si psihoterapeut. Traducere din limba franceza de Corina Cojanu.



Nossrat Peseschkian - Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie. Nossrat Peseschkian specialist in psihiatrie si neurologie, s-a nascut in Perisa in 1933 si traieste in Germania din 1954. Este cunoscut ca fondator al Psihoterapiei Pozitive, pe baza abordarii transculturale. Munca sa a presupus investigatii in ceea ce priveste relatia dintre cultura si boala, si asupra conceptelor culturale existente in optsprezece grupuri culturale diferite. Modelul Psihoterapiei pozitive este o sinteza de psihodinamica si terapie comportamentala si ofera perspective transculturale sub forma de proverbe, povesti si fabule, in care pacientul se poate recunoaste pe sine in termeni alegorici si astfel poate fi capabil sa stabileasca o noua forma de autoancredere si siguranta. Cartea de fata - cu 100 de studii de caz pentru educatie si autoajutor - reprezinta o noua abordare care vizeaza fantezia si intuitia si reactiveaza potentialul de rezolvare a conflictului. Traducere din limba germana de Codruta Cuc.



Laurent Chneiweiss, Eric Tanneau - Cum sa ne stapanim tracul. Laurent Chneiweiss si Eric Tanneau sunt medici psihiatri, specialisti in tulburarile de anxietate, in terapiile cognitive si comportamentale. Cei doi incearca sa raspunda mai multor intrebari: Tracul va paralizeaza la slujba, la sedinte, in timpul textelor sau examenelor? Intrati in panica atunci cand trebuie sa vorbiti in fata altora? Vi se pare imposibil sa abordati o persoana care va atrage? Cartea lor, practica si riguroasa, propune o metoda eficienta de a va stapani tracul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO