Ziarul de Duminică

PROMS - Jazz & Classic Tour a luat startul în România/ de Ziarul de Duminică

PROMS - Jazz & Classic Tour a luat startul în România/ de Ziarul de Duminică

PROMS - Jazz & Classic Tour a luat startul în România

16.12.2010, 23:55 22

Jazz & Classic se deruleaza sub forma unei serii deconcerte de exceptie, într-un turneu european organizat în cinciţări: Franţa, Germania, Italia, Moldova şi România, in perioadadecembrie 2010 - mai 2012. Definit ca "un concert pentru inimă,minte şi suflet prezentat într-un stil urban, rafinat...", PROMS -Jazz & Classicaduce un concept muzical nou - unfeaturing între artişti de top de jazz şi clasic dindiferite ţări, prezenţe notabile pe scenele festivalurilorinternaţionale din intreaga lume.Repertoriul fiecărui concertinclude piese cu aranjamente special create, un fusionjazz-clasic, plecând de la teme cunoscute de jazz, blues, pop,muzică clasică şi de film.

Startul turneului a fost dat în Romania, la Sibiu (primafotografie) şi Bucureşti, pe 8 şi 9 decembrie, având ca invitatspecial renumita Orchestra da Tre Soldi. Muzicienii au evoluat de-alungul carierei lor alături de artişti celebri precum LucianoPavarotti, Riccardo Muti, şi în orchestre faimoase, ca RAISymphonic Orchestra Torino sau Sanremo's Sinfonica, grupul fiindinvitat special la Festivalul de la Sanremo, în spectacolelerealizate de RaiUno şi la Jocurile Olimpice de Iarnă de laTorino.

Evoluţia muzicienilor in cadrul acestui nou format, PROMS - Jazz& Classic, s-a bucurat de un succes extraordinar, publiculrecompensând artiştii cu aplauze îndelungi şi numeroase bis-uri.Motivul: PROMS - Jazz & Classic este un show atrăgător pentrupublicul larg, indiferent de vârstă şi educaţie muzicală.

Conceptul PROMS se bucură de succes oriunde este prezentat. Înturneul 2008-2009, au avut loc peste 25 concerte în şapte ţări:Franţa, Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Grecia şi România, înfaţa unor spectatori entuziaşti.

PROMS - Jazz & Classic Tour este un proiectrealizat cu suportul Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO