Ziarul de Duminică

Primăvara începe cu One World Romania

Primăvara începe cu One World Romania

Autor: Ziarul de Duminica

24.02.2011, 15:18 30

A patra ediţie a Festivalului de film documentar One WorldRomania, dedicat drepturilor omului, va avea loc în perioada 16-21martie la Bucureşti.

Vor fi prezentate 36 de filme din 25 de ţări. Filmele suntgrupate pe şase secţiuni şi vor fi proiectate la patrucinematografe din centrul Bucureştiului - Cinemateca Eforie,Cinemateca Union, Cinema Corso şi Noul Cinematograf al RegizoruluiRomân, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

Cele şase secţiuni sunt: "Ce ai face pentru bani?", "Oraşe încriză", "Violenţa ca acasă", "Intoleraţa noastră cea de toatezilele", "Eroi fără glorie", "Cum se (re)scrie istoria".

Din numărul total de filme prezentate în acest an, 33 vor fiproiectate în premieră pentru publicul din România. În plus, douăproducţii româneşti - "Valea Corlatului", în regia lui StephaneLucon şi "După revoluţie", regizat de Laurenţiu Calciu - vor aveapremiera în timpul One World Romania.

One World a debutat în 1999 la Praga şi s-a extins mai apoi înmulte oraşe din întreaga lume. În ultimii patru ani, One WorldRomania a crescut, aducând la fiecare ediţie un programoriginal.
Anul acesta, festivalul este organizat de Asociaţia One WorldRomania, în colaborare cu Centrul Ceh.

La fel ca la primele trei ediţii, şi în 2011 Festivalul OneWorld Romania se află sub patronajul fostului preşedinte alRepublicii Cehe, Václav Havel. De asemenea, festivalul estesprijinit de Radu Filipescu, Karel Schwarzenberg şi KelemenHunor.

Coloana sonoră a spotului de promovare a festivalului estereprezentată de un fragment din melodia "O lume minunată", a luiMihai Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO