Ziarul de Duminică

PREVIEW / Metropolitan Opera in Rahova

PREVIEW / Metropolitan Opera in Rahova
31.03.2009, 14:06 51

 

 

 

In sfarsit nu mai este o noutate nici pentru noi. Se intampla pentru a sasea oara in Romania pe 9 mai 2009, ultima transmisiune live a sezonului urmand sa aiba in program spectacolul La Cenerentola (Cenusereasa) de Rossini.

Romania este cea de-a 30-a tara din lume care preia in cinematograf transmisiile live ale spectacolelor de la Metropolitan Opera (spectacole pe care in formula audio le difuzeaza de multi ani in direct Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical). Evenimentul s-a petrecut la aproximativ doi ani de la initierea proiectului de catre directorul general al celebrei opere newyorkeze, Peter Gelb. Locul unde puteti sa va imbracati ca si cand mergeti la opera, desi intrati la cinema si respectiv unde puteti sta in sala 3-4 ore (cu pauza) pentru a asculta si vedea o opera integrala transmisa in direct de pe una dintre cele mai mari scene ale lumii este THE LIGHT CINEMA - Liberty Center (deocamdata numai in Bucuresti).
 

Liberty Center se alatura celor 800 de cinematografe din intreaga lume in care se transmit matineele de sambata de la Metropolitan (pentru a prinde o ora buna de difuzare live in Europa, spectacolele incep la New York in jurul pranzului). High Definition, tehnologie digitala, sunet surround – toate conditiile pentru o auditie si o vizionare de calitate. Daca inceputul a fost marcat pe 10 ianuarie de transmisia operei La Rondine de Puccini (protagonisti, celebrii Angela Gheorghiu si Roberto Alagna) ultimul din cele 6 spectacole preluate la Bucuresti va fi programat pe 9 mai, stagiunea urmand sa fie reluata in toamna anului 2009.

Seria The Met: Live in HD a avut mai mult de 935 000 spectatori in sezonul 2007- 2008 ceea ce reprezinta mai mult decat numarul de spectatori care au vizionat spectacole in sala de opera. Aceste reprezentatii au inceput in reteaua americana PBS in martie 2008 si 8 dintre acestea sunt disponibile pe DVD la casele de discuri EMI si Universal. (Fotografiile de la Met ii apartin autoarei)


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO