Ziarul de Duminică

Pe raftul Denisei (II)

Pe raftul Denisei (II)
11.05.2007, 17:09 25

Jesus Diaz - Spune-mi ceva despre Cuba. Nevoit sa petreaca o saptamana in plin soare pe terasa unui bloc din Miami, ca sa capete infatisarea unui plutas cubanez emigrat clandestin caruia guvernul american i-ar acorda cu usurinta azil politic, dentistul Stalin Martinez rememoreaza evenimentele care l-au impins in aceasta situatie ingrata. Sansa de a fi primit fara probleme in SUA a ratat-o cand a ajuns prima oara in Florida, din greseala, pe un feribot deturnat de un grup de muzicanti. Traducere din spaniola si note de Ileana Scipione.

Nicole Krauss - Istoria iubirii. "Cand m-am nascut, mama mi-a dat numele dupa o fata dintr-o carte pe care i-o daruise tatal meu, o carte care se cheama Istoria iubirii." Alma Singer are paisprezece ani, traieste in New York si incearca sa gaseasca un antidot pentru singuratate. Crezand ca-l va afla intr-un roman pe care mama ei il traduce cu frenezie, adolescenta porneste in cautatea autorului misterios. Vandut in peste 30 de tari, romanul urmeaza a fi adaptat pentru marele ecran in regia lui Alfonso Cuaron. Traducere din engleza si note de Antoaneta Ralian.

Paul Auster - Palatul lunii. Povestea lui Marco Stanley Fogg, orfan si copil teribil al anilor '60, incepe in vara cand omul pasea pentru prima oara pe Luna. Din apartamentul sau newyorkez, Fogg ajunge "rezident" in Central Park, unde, ca un Robinson esuat in inima urbanului, inventeaza un set de reguli de supravietuire. Mai tarziu, alaturi de senzuala dansatoare Kitty Wu, cunoaste dragostea. Traducere din engleza si note de Michaela Niculescu.

Alessandro Baricco - Castele de furie. In Anglia victoriana, la mijlocul secolului al XIX-lea, totul pare posibil, e de ajuns sa doresti cu putere si sa visezi. Eroii viseaza locomotive si cai ferate care nu duc nicaieri, tevi prin care sunetul se poate transmite la distanta, palate de otel si sticla care sterg deosebirea dintre afara si inauntru. Numai vietile lor de zi cu zi nu par purtate pe aripile aceluiasi elan. Romanul a fost distins in Italia cu Premiul Selezione Campiello si Premiul Massarosa in 1991, iar in Franta cu Prix Medicis Etranger in 1995. Traducere din italiana de Dragos Cojocaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO