Ziarul de Duminică

O comedie poliţistă la Teatrul Naţional Radiofonic/ de Ziarul de duminică

O comedie poliţistă la Teatrul Naţional Radiofonic/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

30.09.2011, 00:01 149

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, Teatrul Naţional Radiofonic a prezentat în premieră, la Radio România Actualităţi: "Amintiri din livada cu meri" - comedie poliţistă de George Arion (foto). Regia artistică: Vasile Manta, în distribuţie: Cristina Deleanu, Eugen Cristea şi Mihai Niculescu. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Producţia şi coloana sonoră: Vasile Manta. Redactor: Domnica Ţundre.

"Amintiri din livada cu meri" de George Arion - text care a fost publicat în premieră de Ziarul de duminică în luna iunie - reprezintă o comedie incitantă, plină de suspans, intriga fiind construită cu abilitate, iar dialogul viu, dinamic având darul de a ne deştepta curiozitatea asupra evoluţiei extrem de imprevizibile a acţiunii. Atmosfera se întregeşte din detalii aparent nesemnificative, scriitura devine alertă, savoarea limbajului şi tentaţia ironiei accentuează virtuţile dramatice ale acestui text, fără îndoială reprezentativ pentru literatura poliţistă naţională.

Spectacolul radiofonic accentuează inteligent suspansul şi, prin atenţia la nuanţe, prin accentele inspirate, prin ironia abordării, pune în pagină elementele imprevizibile ale acţiunii: claustrarea într-o locuinţă englezească, pe o ploaie torenţială, pe o vreme foarte favorabilă comiterii unei (sau unor!) crime, replicile cu tentă absurdă, pe alocuri şocante, pe care le schimbă un cuplu, crescendo-ul din care se conturează din ce în ce mai limpede deznodământul!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO