Ziarul de Duminică

Munca la domiciliu/ de Ziarul de duminică

Munca la domiciliu/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.05.2014, 00:12 61

Jason Fried &David Heinemeier Hansson

Remote

(biroul este opţional)

Editura Publica

Traducere din engleză de Cristina Popescu. „Milioane de angajaţi şi mii de companii au descoperit plăcerile şi beneficiile muncii la domiciliu. În companii de orice dimensiune, reprezentând, practic, fiecare domeniu, munca acasă a înregistrat o creştere constantă an după an. Cu toate acestea, spre deosebire, de pildă, de utilizarea faxului, adoptarea acestui tip de muncă nu a fost nici pe departe aşa de universală şi comună cum ar fi crezut multă lume.” Aşa începe această carte despre un fenomen modern şi revoluţionar.

Dispunem de tehnologia necesară. Niciodată n-a fost mai uşor să comunicăm şi să colaborăm cu oameni de oriunde, oricând. Însă factorul uman este cel care are în continuare o problemă fundamentală: lipseşte o actualizare a concepţiilor noastre.
Cartea aceasta îşi propune să-ţi ofere tocmai această viziune actuală. Îţi vom pune în vedere nenumăratele beneficii ale muncii la domiciliu, inclusiv accesul la cei mai talentaţi angajaţi, eliberarea de naveta insuportabilă şi productivitatea mărită în afara biroului consacrat.

Aşa cum nu ne puteam imagina un telefon mobil mai mic decât un prăjitor de pâine în anii '70, unele companii sunt în continuare convinse că nu pot să obţină un randament foarte bun de la angajaţii lor decât dacă aceştia vin la birou. Munca virtuală reprezintă viitorul, iar Jason şi David se descurcă foarte bine să descrie bunele practici, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori.” – Pamela Slim.

Vei constata că Remote îţi oferă sfaturi substanţiale de la nişte oameni care au succes în câmpul virtual al muncii. Cartea este un manifest pentru renunţarea la deprinderile organizaţionale sufocante bazate pe un birou şi un interval orar fixe, în favoarea practicilor optime de lucru pentru minunata noastră lume nouă şi globală.
Dacă organizaţia ta se bazează pe tine să duci anumite lucruri la bun sfârşit, cartea asta reprezintă o lectură obligatorie.” – David Allen.

Jason Fried şi David Heinemeier Hansson sunt fondatorii 37signals – o companie de software inovatoare care creează produse folosite de milioane de persoane din întreaga lume. Articole elogioase despre munca celor doi antreprenori au apărut în publicaţii de renume precum Time, Newsweek şi Wired. De asemenea, ei colaborează cu Signal vs. Noise, unul dintre cele mai apreciate bloguri de pe internet. De aceeaşi autori la editura Publica a mai apărut Rework (2011).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO