Ziarul de Duminică

Maşinile Regelui/ de Ziarul de duminică

Maşinile Regelui/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.11.2012, 00:08 154

Legătura dintre Rege şi maşini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestăţii Sale Regele Mihai I. Peste opt decenii de performanţă la volan, de fidelitate şi admiraţie faţă de motoare, de extraordinară dexteritate în domeniul tehnologiei auto. "Astăzi, după optzeci şi cinci de ani de condus, Regele se urcă la volan cu aceeaşi siguranţă discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robusteţe uşor de remarcat. Tratează maşina cu respect, cu atenţie, are un anume fel profund de a «simţi» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul şi cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca şi traficul auto şi celelalte maşini de pe şosea, sunt tratate de Rege tot atât de frumos şi de respectuos pe cât sunt trataţi oamenii pe care îi întâlneşte zi de zi", scrie Principele Radu.

"Maşinile Regelui"*) este o carte-album ce prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului şi anii de performanţă la volan, de fidelitate şi admiraţie faţă de motoare, de extraordinară dexteritate în domeniul tehnologiei auto. A fost lansată la sfârşitul lunii septembrie în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a principelui Nicolae.

La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Săvârşin. "Dacă garajul regal de la Săvârşin este o ctitorie a dragostei Majestăţii Sale pentru maşini, acest volum doreşte să fie o ilustrare a relaţiei dintre Rege şi automobile şi avioane", a mai scris Alteţa Sa Regală Principele Radu de România.

Albumul "Maşinile Regelui" continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut. După volumele "Carte Regală de bucate", "Anul Regelui","Muzica Regelui", "Poveştile Reginei Maria", şi "Jubileul Regelui", "Maşinile Regelui" reprezintă un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.

Cu numeroase imagini inedite din arhiva Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, "Maşinile Regelui" este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album prezintă automobilele de epocă pe care Regele Mihai le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

La evenimentul de lansare a cărţii, principele Radu a spus că volumul pe care îl semnează este unul rar, pentru că motivele pasiunii Regelui Mihai pentru maşini sunt neobişnuite pentru societatea de azi. "Maşinile scumpe sunt apanajul oamenilor cu bani, ceea ce nu a fost cazul regelui", a spus principele Radu, care a menţionat că maşinile nu au fost niciodată nişte trofee pentru Regele Mihai. "A iubit maşinile bune, dar pentru calitatea lor. A considerat că maşina, ca şi omul, trebuie respectată (...) şi-a tratat volanul cum şi-a tratat miniştrii", a adăugat principele Radu.

*) Principele Radu al României - Maşinile Regelui, Editura Curtea veche

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO