Ziarul de Duminică

Lumină şi cerneală/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Felix Aftene, Vivid Light

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

25.07.2014, 00:05 96

Revenim asupra celei de-a şaptea expoziţii, cea a lunii iulie, din cadrul proiectului 11172014 şi asupra expoziţiei Jocul cu cerneala (Andreea Floreanu, Madalina Andronic, Florin Pantilimon, Virginia Toma) deschise săptămâna trecută la Galeria Art Yourself, pentru că, între timp, am obţinut imagini de la vernisaj.

Expoziţia Vivid Light, spuneam în numrătul de săptămâna trecută, prezintă o serie de lucrări ce explorează relaţia subtilă dintre lumină şi culoare. Contactul cu expresivitatea culorilor, efectul senzorial pe care acestea îl produc, realitatea lor subiectivă, pot oferi şansa de a ne reevalua relaţia cu ceea ce ne înconjoară, de a ne infuza perspectiva asupra familiarului cu un val de prospeţime şi vitalitate... am putea începe să vedem că tot ceea ce există este frumos... perfect de imperfect.

Art Yourself a iniţiat începând cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.

 

La etajul I al galeriei, expoziţia Jocul cu cerneala aduce în prim plan patru artişti care au lucrat împreună fiecare lucrare expusă. Andreea Floreanu, Mădălina Andronic, Florin Pantilimon şi Virginia Toma au încercat un joc între culoare şi cerneală, între poveste şi expresivitate, punând în valoare esenţa a tot ceea ce poate crea cerneala.

În cadrul vernisajului, editura Baroque Books & Arts a lansat volumul Cerneala de Fernando Trias de Bes, un roman construit cu dificila simplitate a unei idei fantastice, din care „Ziarul de duminică” a publicat în urmă cu două săptămâni un fragment în avanpremieră. „O carte care promite imposibilul, dăruind, în joacă, lucrul cel mai important: plăcerea inimitabilă a literaturii.“ Nuria Barrios

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO