Ziarul de Duminică

Lumea 2.0/ de Tudor Călin Zarojanu

Lumea 2.0/ de Tudor Călin Zarojanu

Lumea 2.0

Autor: Tudor Calin Zarojanu

17.08.2012, 00:13 113

Profeţiile sfârşitului lumii nu vorbesc despre sfârşitul total al lumii, ci despre sfârşitul ACESTEI lumi, aşa cum o ştim noi. Din punctul de vedere al religiei creştine, Apocalipsa înseamnă încheierea socotelilor pământene, după care ne revedem cu toţii la Judecata de Apoi. În funcţie de verdict - rai sau iad. Conform altor religii, omenirea renaşte permanent prin reîncarnare. Alte anticipări vorbesc explicit despre trecerea într-o altă dimensiune, pe un alt nivel al existenţei, în alte coordonate.

Bun. O dată aceste lucruri amintite, să trecem în revistă câteva ştiri recente.

1. Astronomii au rămas cu gura căscată. Un telescopul britanic din Hawaii a fotografiat patru perechi de stele care, potrivit regulilor cunoscute până acum... nu ar trebui să existe! Sunt stele binare care se învârt una în jurul celeilalte în mai puţin de o oră! Perechi de stele au mai fost descoperite, dar calculele susţineau că orbita nu poate fi parcursă în mai puţin de cinci ore (ore terestre, fireşte). O apropiere mai mare ar trebui să ducă la colaps gravitaţional şi contopirea într-un singur astru.

2. Fizicienii au rămas şi ei cu gura căscată în faţa unei descoperiri despre care se spune că va rescrie legile Universului: în cosmosexistă un al treilea tip de legătură între atomi, în afară de cea ionică şi cea covalentă, cunoscute până acum. Ea apare în "piticele albe" (ultima formă pe care o ia o stea, după ce îşi consumă combustibilul nuclear), care au câmpul magnetic de 10.000 de ori mai puternic decât cel al Pământului. O aplicaţie concretă ar fi calculatoarele cuantice, mult mai performante decât cele de azi. Asta e doar un vis, să reţinem însă deocamdată că, şi din acest punct de vedere, lumea mare e altfel decât o ştiam noi până acum.

3. "Fantezia" privitoare la un viitor ADN uman cu 12 lanţuri în loc de 2, în cadrul unei evoluţii (accelerate) a fiinţei umane, a devenit realitate prin identificarea primului copil născut cu trei spirale de ADN, Alfie Clamp. Teoretic, orice lanţ în plus asigură calităţi super-umane. Micul Alfie s-a născut, e drept, cu severe dizabilităţi - parţial recuperate până acum - dar putem presupune că natura încă exersează.

Poate că ar trebui să începem să fim atenţi la simptomele din profeţiile despre trecerea omului într-o nouă "versiune": simptome de răceala care nu mai răspund la niciun tratament, migrene idem,ameţeală, palpitaţii, ţiuituri în urechi, senzaţia că întreg corpul vibrează interior (mai ales noaptea), spasme musculare, dureri de spate, pierderea puterii musculare a braţelor, respiraţie greoaie sau zgomotoasă, oboseală nejustificată, tendinţa de a dormi mai mult decât normal, unghiile şi părul crescând mai repede, depresii fără motiv, fascinaţia trecutului, senzatia că se întâmplă ceva, dar nu ştii ce. Toate acestea - dublate de schimbări interioare, imperceptibile, relevate doar de analize - ar vesti Transformarea în "Omul 2.0".
Oricum, Berrenda Fox, practicantă a medicinei holisitice în California, cu doctorate în Fiziologie şi Naturopatie, afirmă tranşant: "Omul se transformă chiar în timp ce stăm noi de vorbă!", precizând că au loc schimbări atât de mari cum n-au mai fost "de când am ieşit din apă"! Aceste mutaţii - susţine Berrenda Fox, explică între altele capacităţile paranormale: telepatia, telekinezia etc., iar stadiul final al noului om va fi acela de nemuritor, perfect sănătos şi fericit. La urma urmei, daţi-mi voie să observ, perspectiva ştiinţifică nu diferă de cea religioasă! Nu se presupune că în rai poţi să ai colită!

Berrenda Fox dă satisfacţie şi pasionaţilor de paleoastronomie, afirmând că au existat oameni cu 12 spirale de AND în urmă cu sute de mii de ani, dar "cineva sau ceva a interferat cu evoluţia noastră, reducându-ne la doar 2 spirale".

Cât priveşte simptomele pregătitoare amintite mai sus, sfatul este să te laşi dus de val, să nu lupţi cu ele, că nu-s de rău, sunt de bine! Beţi multă apă, încercaţi să vă detoxifiaţi, medicamentele nu sunt interzise, dar mai uşor cu ele.

Interesant este şi faptul că decodificarea Genomului Uman, anunţată nu de mult cu surle şi tobe, vizează doar 3% din ADN, restul fiind considerat "inutil". În realitate, cele 97% cuprind întreaga istorie a corpului.

La ce-ar folosi lanţurile suplientare de ADN? În primul rând, ţineţi-vă bine, la o mai bună legătură cu Dumnezeu! Apoi comunicaţii la distanţă, clarviziune, forţă vitală şi alte de-astea.

4. Cercetătorii californieniau creat o meduză. Atât şi e de-ajuns. Detaliile aproape că nu mai contează. Să le menţionăm totuşi. Ideea biofizicistului Kit Parker s-a bazat pe înţelegerea mai bună a legilor fundamentale a pompelor musculare, ceea ce ar putea ajuta pe viitor la vindecarea inimilor oamenilor. Concret, el a creat o meduză cu celule luate din inima unui cobai!! Cu ajutorul unui câmp electric, s-au putut aplica impulsuri meduzei, pentru ca aceasta să reproducă mişcarea de deplasare a vietăţii marine. Tehnic vorbind, apariţia este un oximoron: o vietate artificială! Obiectivul final: crearea unei inimi umane, aşa cum acum se "creşte" în laborator piele.

5. Prima persoană din istoria omenirii care să trăiască 1.000 de ani există deja printre noi. Aşa susţine Aubrey de Grey, specialist în gerontologie la Universitatea Cambridge, bazându-se nu pe creşterea naturală a speranţei de viaţă, ci pe ritmul dezvoltării ingineriei genetice şi a medicinei în general.

"Acum 20 de ani, simpla idee a întineririi pe cale ştiinţifică ar fi părut o bizarerie numai bună pentru revistele de scandal. Astăzi, această teorie se dovedeşte cât se poate de fundamentată", a întărit Michael Rose, profesor de biologie evoluţionara la aceeaşi Universitate.

De altfel, guvernul SUA a alocat 2,4 miliarde de dolari cercetărilor din acest domeniu. Rezultatele nu au întârziat: s-a reuşit reducerea procesului de îmbătrânire la forme de viaţă inferioare. Deocamdată.

Cam aşa arată trailerul filmului Lumea 2.0. E un documentar, nu un film de ficţiune. Veţi fi prezenţi la premieră!

FOTO:

  1. ADN-ul. Deocamdată...
  2. Aubrey de Grey
  3. Pereche de stele

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO