Ziarul de Duminică

Întrebări la care va trebui să se răspundă/ de Ziarul de duminică

Întrebări la care va trebui să se răspundă/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

30.07.2015, 23:53 154

Florian Bichir

Război în eter

23 august 1944 pe unde radio

Dezinformare şi propagandă

Editura RAO

A fost, cu adevărat, Bucureştiul, în sfânta zi de miercuri, 23 august 1944, ţinta a două (sau, poate, mai multe?!) mari campanii de dezinformare? De pe poziţia lui de moderat tălmaci de culise, Florian Bichir ne ispiteşte, ne incită şi, în final, reuşeşte să ne convingă, cu suficiente argumente pertinente şi relativ facile trimiteri la surse şi autori consacraţi, asupra unei realităţi încă insuficient descifrate, îmbrăcând deseori roba exegetului. O tehnică temeinic exersată, care-l defineşte, l-a consacrat şi îl onorează deopotrivă. Rămâneţi pe recepţie! Urmează şi alte comunicate importante despre Ţară!  – Comandor dr. Marian Moşneagu, Şeful Serviciului Istoric al Armatei

 
 

Florian Bichir

Atentat la Mareşal

Olăneşti, 28 iulie 1944, Ion Antonescu – ţinta paraşutistilor sovietici

Editura RAO

Volumul dezvăluie date până acum nedescoperite despre încercarea de lichidare a mareşalului Ion Antonescu cu câteva luni înainte ca episodul 23 august 1944 să aibă loc.

„În noaptea de 27 spre 28 iulie 1944, NKVD-ul a paraşutat lângă Olăneşti cinci legionari cu intenţia clară de a-l suprima pe mareşalul Antonescu, care urma să vină la tratament în această localitate.

Au existat atentate la adresa lui Hitler, a lui Churchill etc.

Şansa mea a fost să descopăr, după doi ani de trudă şi cercetări încrucişate în dosarele din Arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (ACNSAS), adevărul despre Atentatul de la Olăneşti. Iar Arhiva CNSAS are nu mai puţin de 28 de kilometri liniari. Cu toate „periajele” făcute de sovietici, tot au rămas urme! Adevărul nu dispare niciodată!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO