Ziarul de Duminică

EVENIMENT EDITORIAL/ Manualul Merck

EVENIMENT EDITORIAL/ Manualul Merck
27.01.2010, 16:08 432
Aparitia unei noi editii, a XVIII-a, a renumitului"Manual Merck" de diagnostic si tratament, laEditura ALL, este, fara indoiala, un eveniment editorial.Manualul Merck de diagnostic si tratament este untratat de referinta in literatura medicala din lumea intreaga, iaraparitia lui in limba romana constituie un eveniment deosebit,meritul fiind al Editurii ALL, care, dupa publicarea editieia XVII -a (editia centenara), aduce in fata cititorilor o nouaeditie complet revizuita si adaugita. Lucrarea acopera multe dintredomeniile medicinei, fiecare specialitate fiind abordata complet,de la notiuni de etiologie si fiziopatologie pana la metode deexplorare, diagnostic si tratament. Din anul 1899, ManualulMerck reprezinta standardul de excelenta profesionala in domeniulmedical. Cel mai utilizat manual de medicina din intreaga lumeofera informatii medicale de ultima ora, necesare medicilorrezidenti, medicilor de familie, specialistilor (medicina interna,cardiologie, gastro-enterologie, hematologie, oftalmologie,ginecologie etc.), farmacistilor, stomatologilor, asistentelormedicale, studentilor facultatilor de medicina, dar si pacientilorcarora nu le sunt indiferente rezultatele celor mai recentecercetari medicale.
Ce aduce nou editia a XVIII-a
3.000 de pagini in care sunt prezentate, pe langa informatiilefundamentale, cele mai recente descoperiri medicale, compatibile cumedicina noului mileniu: investigatii imagistice de ultima ora ,medicina complementara si alternativa, suplimente dietetice,obezitate si sindrom metabolic.
34 de capitole noi printre care: suportul nutritional ,durerea de gat si de spate, sistemul nervos autonom, endocrinologiareproducerii masculine, fracturi, dislocari si intinderi musculare,notiuni de medicina legala, moartea subita la sportivi.
Echipa redactionala a fost alcatuita din 300 de experti,consultanti si autori.
Cea de-a XVIII-a editie a Manualului Merck oferarecomandari practice, specifice, privind diagnosticul sitratamentul. Materialul a fost astfel structurat siorganizat pentru a ajuta cititorul sa gaseasca subiectul dorit catmai usor. Fiecare subiect a fost actualizat, iar multe au fostcomplet rescrise, astfel incat descrierea sa fie mult mai clara dinpunct de vedere anatomo-fiziologic, etiologic, al diagnosticului,prognosticului si tratamentului.
Manualul este organizat pe sectiuni si contine informatiimedicale utile, plecand de la cele fundamentale, precum anatomia,pana la descrieri usor de inteles ale unor boli complicate.
Anexele includ informatii referitoare la aspectele legale,analizele medicale obisnuite, denumirea comerciala amedicamentelor, tabele de masuri si greutati, precum si 214 depagini de index.

"Manualul Merck" a fost tradus in 17 limbi si s-a vandut inpeste 10 milioane de exemplare in toata lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO