Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI / Zizi in tranzitie (13). Stupefiantele dezvaluiri ale unui ofiter

DUPA 15 ANI / Zizi in tranzitie (13). Stupefiantele dezvaluiri ale unui ofiter
08.07.2009, 15:15 48

Motto: „El, iar, privind de saptamani,
Ii cade, draga, fata!"

(Din Raportul de constatare a traumelor provocate de cadere)

Nu era decat un incendiu de gradul III, asa ca lumea ramase linistita. De la gradul IV in sus se apasa butonul de alarma, iar de sunat suna abia la gradul IX, cand se si topea imediat.
Ajunsera deci cu bine in ceea ce s-ar fi putut numi Statia Unirii, daca s-ar fi vazut ceva de fum. Iesira afara tusind mai ceva ca ala care face fumeaza Pall Mall desi e mort de doi ani. Se sarutara fugitiv (trebuie filmata cu grija ideea ritmului trepidant, a efervescentei impuse de edificarea economiei de piata multilateral dezvoltate etc.; s-ar putea sa fie nevoie de un aparat special) si se indreptara: ea spre facultate, sa prinda laboratorul de „Normele si principiile eticii si echitatii patronilor"; el spre serviciu, sa prinda fierbatorul de cafea liber.
Pe la zece il suna un amic, actor dramatic la Circul de Stat:
- Ce mai faci, dom’le, vru sa stie Zizi.
- Uite, am o filmare la televiziune, la chestia aia, stii... adica recunosc ca nu se-apropie de mine nimeni, de groazinic ce-mi pute gura, asa ca am nevoie de Norvea ultra-alb...
- Si care-i atmosfera acolo? Scandaluri, chestii?
- Ce, cu asta nou? Nuuuu, e liniste. Nu mai vorbeste nimeni. Si de-njurat se-njura prin semne.
In drum spre casa, in timp ce adulmeca niste pateuri (cheltuise de mult fondul secret „Protocol, Mici Luxuri si Orgii"), Zizi fu acostat de un tigan:
- Mestere, hai ceva dolari?
- Nu, se trase Zizi cam brusc. Tiganul se indigna:
- Ce, nene, haparhaid!? Vezi ca hacu’ tine toti cu noi, nu mai e contra... Si la televiziune zice tot la doua minute: Pro Rom! E-te-te la el...
Casatoria – ca sa nu va mai fierb – avu loc in acea sambata (formalitatile se simplificasera, pentru Wasserman rezultatele erau gata pregatite, iar la MRF se renuntase – cine mai are plamani curati? –, in schimb era obligatoriu testul SIDA, pe baza de cuvant de onoare). Ceremonia se desfasura intr-un cadru extrem de restrans. Bunicul avea finala la oina cu „Taurii din Tandarei", tatal lui Zizi era la coada la lapte pentru o biata batrana care se lasa din cand an cand violata ca sa sustina tirajul ziarelor, iar prietenii tinerilor – care mai ramasesera – alergau de colo-colo cu formularele mici.
- Te felicit!, ii stranse in sfarsit mana dl Popescu ginerelui, apoi se intoarse spre fii-sa: Pe tine, nu.
Dna Popescu nu zise nimic, fiind ocupata sa stoarca o batista. In schimb, Caine urla indelung, ceea ce il facu pe ofiterul Starii Civile sa declare:
- Va declar sot si s-o tie!

Va urma

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO