Ziarul de Duminică

Distracţie şi învăţătură pentru copii/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

23.08.2013, 00:00 155

De ani mulţi Editura Paralela 45 publică mai multe colecţii pentru copii. Unele sunt doar distractive, alte sunt şi instructive. Ne vom opri asupra a două dintre acestea, Bufniţa şi Prichindel.

 

Colecţia Bufniţa

Sunt cărţi bilingve care îi ajută pe copiii care au început deja să se descurce într-o limbă străină să-şi desăvârşească cunoştinţele. Textele nu sunt foarte mari, în general poveşti celebre, populare sau de scriitori foarte cunoscuţi, bogat ilustrate. Sau, dimpotrivă, pot fi scurte poveşti sau povestiri de autori nu mai puţini celebri de astă dată în original şi cu textul tradus în română – Mark Twain, Guy de Maupassant, Frank Baum, D.H.Lawrence, Lewis Carroll ş.a . Au apărut, între altele, „Capra cu trei iezi”, în traducere franceză, „Aleodor Împărat”, în engleză, „Ursul cel egoist”, în engleză, „Tâlharii din cufăr”, în engleză etc. Iată şi trei dintre titlurile mai recente:

Petre Ispirescu – Broasca ţestoasă cea fermecată/The Enchanted Turtle. Traducere în limba engleză de Lucia Gorea. Ilustraţii de Livia Coloji

L. Frank Baum – A Kidnapped Santa Claus/ Moş Crăciun a fost răpit. Traducere în limba română de Constantin Dumitru-Palcus, ilustraţii de Done Stan.

Edmondo de Amicis – Lift. Traducere în limba română de Laura Poantă. Ilustraţii de Asgnes Keszeg.

 

Gazeta Matematică Prichindel

Revista Gazeta Matematică Prichindel este editată de Editura Paralela 45 în parteneriat cu revista „Gazeta Matematică” a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi este prima revistă din România dedicată învăţării matematicii la vârstele mici. Revista apare cel mai tarziu in data de 20 a fiecarei luni, cu excepţia lunilor iulie şi august; are 36 de pagini color, format 20x29 cm şi se vinde la preţul de 7,5 lei. Este, cum scrie chiar pe copertă, o revistă pentru preşcolari şi clasa pregătitoare, cu activităţi de iniţiere, multe desene şi materale atent strcuturate pentru acele vârste mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO