Ziarul de Duminică

Din nou pe Raftul Denisei (I)

Din nou pe Raftul Denisei (I)
26.11.2008, 14:27 23

Martin Suter - Diavolul din Milano. Traducere din germana de Sanda Munteanu. Roman tradus in peste douazeci de limbi, distins cu Friedrich Glauser Preis in 2007. Dupa ce sotul incearca s-o omoare, Sonia se retrage la hotelul Gamander din Alpii elvetieni, ca sa uite gustul amarui al iubirii dezamagite si al tradarii, pe care nici macar sordida experienta a drogurilor n-a izbutit sa-l indulceasca. Insa durerea sau trauma i-au dereglat simturile - acum simte, miroase si vede sunetele si are impresia ca lumea asa cum o stia incepe sa-si piarda contururile. In plus, zilele ii sunt tulburate de evenimente din ce in ce mai bizare, oglindite intr-o legenda straveche, aceea a diavolului din Milano, care iti cere sufletul in schimbul fericirii pe care divinitatea de multe ori ti-o refuza.
 
Kurt Vonnegut - Bun venit printre maimute. Povestiri. Traducere din engleza si note de Alexandra Coliban. Este o declaratie de dragoste si de razboi facuta de Kurt Vonnegut rasei umane. Fiecare dintre aceste povestiri (in total douazeci si cinci, publicate in reviste, majoritatea ecranizate pentru televiziune) este o microlume completa, fascinanta, fiecare indreptand cate un deget acuzator catre lume.
 
Sawako Ariyoshi - Sotia doctorului. Traducere de Angela Hondru. Roman clasic al literaturii japoneze din a doua jumatate a secolului XX. A fost ecranizat in 1967, in regia lui Masumura Yasuzo.
 
Carol Shields - Jurnal In piatra. Traducere din engleza si note de Ariadna Gradinaru. Premiul Pulitzer 1995. In 1905, in Manitoba, se naste Daisy Goodwill, iar la inceputul anilor '90 isi gaseste sfarsitul inconjurata de familie. Strabatem anii si urmarim cu sufletul la gura filmul unei existente traite sub auspiciile dragostei si durerii, catastrofelor si fericirii, dezamagirilor si bucuriei. Dornica sa experimenteze tot ceea ce viata are sa-i ofere, Daisy isi asuma pe rand felurite roluri - iubita, sotie, mama, amanta -, incercand, pana in ultima clipa, sa-si vindece spaima ca ar putea sa dispara din propria-i poveste.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO