Ziarul de Duminică

Computerul şi Arhitectura/ de Ziarul de duminică

Computerul şi Arhitectura/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

17.10.2013, 23:47 63

Ionuţ Anton

Arhitectură şi algoritmi

Editura Tracus Arte

Ionuţ Anton este arhitect şi Lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Doctor în arhitectură în 2011, îndrumă un atelier de proiectare în cadrul departamentului Sinteze de Proiectare. Predă utilizarea tehnologiilor digitale de proiectare integrată de tip BIM (Building Information Management) ce oferă medii integrate de proiectare tridimensionale a obiectelor de arhitectură. A condus o serie de workshopuri internaţionale, având ca scop predarea unor tehnici de proiectare digitală şi producţia de obiecte digitale de cele mai complexe forme prin intermediul tehnologiilor de fabricaţie cu comandă numerică.

Cartea prezintă cercetarea de doctorat in explorarea utilizarii algoritmilor in proiectarea de arhitectura. Cautarile se extind la stabilirea unei baze teoretice pentru utilizarea mediului computational in arhitectura, identificarea unor practici emergente si de sorginte de cautare formala, evidentierea uneltelor digitale puse la dispozitia arhitectilor si nu in ultimul rand punerea in discutie a unor algoritmi efectiv implementati in arhitectura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO