Ziarul de Duminică

Comedy Short Film Festival – prima ediţie/ de Ziarul de duminică

Comedy Short Film Festival – prima ediţie/ de Ziarul...

Autor: Ziarul de Duminica

26.02.2015, 23:47 23

Comedy Short Film Festival @ Plaza România, care se va desfăşura în perioada 2 şi 8 martie, la Movieplex România, va prezenta 80 de scurtmetraje, dintre care 26 vor fi în competiţia oficială, 33, în categoria destinată animaţiilor, şi 21, în concursul consacrat filmelor studenţeşti. Etapa de selecţie la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat la începutul lunii februarie. Mare parte din cele 26 de scurtmetraje care vor concura în competiţia oficială a festivalului provin din Franţa (nouă scurtmetraje), România (cinci scurtmetraje), Canada şi Elveţia (câte trei scurtmetraje).

Comediile autohtone care au intrat în competiţia oficială sunt „Cai putere”, de Daniel Sandu, „Derby”, de Paul Negoescu, „Faţa galbenă care râde”, de Constantin Popescu, „Portret de familie”, de Marian Crişan şi „Retur”, de Emanuel Pârvu.

Dintre cele 33 de scurtmetraje din secţiunea animaţiilor, majoritatea au fost realizate în Franţa şi în SUA. America de Nord şi România sunt ţările din care provin cele mai multe din scurtmetrajele de comedie care vor putea fi vizionate în categoria destinată filmelor studenţeşti.

Ţările care au trimis cele mai multe scurtmetraje la prima ediţie a Comedy Short Film Festival @ Plaza România au fost Franţa, Argentina, Germania, Elveţia şi România, dar s-au înscris şi multe filme din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Filipine, Bulgaria, Canada, Norvegia, Spania, Australia, Noua Zeelandă şi Olanda. Majoritatea scurtmetrajelor au deja în palmares selecţii la festivaluri precum Cannes, Clermont-Ferrand, Seattle, Tribeca, Brest şi EuroAsia Short Film Festival.

Printre filmele din competiţia oficială se află scurtmetrajul din SUA – „Fool's Day”, în care un rol îi revine cântăreţului Dee Snider, fost solist al trupei Twisted Sister. În secţiunea consacrată scurtmetrajelor realizate de studenţi, spectatorii o vor putea vedea pe actriţa nominalizată la Oscar Hailee Steinfeld, în comedia americană „She's a Fox”, iar în competiţia destinată animaţiilor figurează „The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore"”, de William Joyce şi Brandon Oldenburg, un scurtmetraj distins cu premiul Oscar.

Premiile oferite la prima ediţie a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1.500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1.000 de euro) şi Best Animation Comedy Short Film Award (1.000 de euro). De asemenea, se va decerna şi un premiu destinat scurtmetrajelor de comedie româneşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO