Ziarul de Duminică

Codul de conduită al comunicării elegante/ de Ziarul de duminică

Codul de conduită al comunicării elegante/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

09.01.2014, 23:42 86

Sorin Alexandru, Anca Dimcea, Maria Emilia Goian

Codul comunicării elegante

Editura Nomina

Suntem ceea ce comunicăm. Astăzi, când circulaţia informaţiei a căpătat caracter global şi instantaneu, acest adevăr are o greutate mult mai mare. Teoretic, aproape nimeni nu mai este izolat, iar ceea ce transmite pe un site de socializare, de pildă, poate fi citit de cineva aflat în celălalt capăt al lumii. În plus, în mediul virtual, o anumită informaţie poate rezista mult (uneori ani sau chiar decenii), indiferent de voinţa emiţătorului şi, uneori, chiar spre regretul lui. O imensă şi ubicuă cameră digitală ne urmăreste pe toţi, fie că suntem pe stradă, în faţa unei instituţii publice sau la şcoală, înregistrându-ne chipul, atitudinea, gesturile şi cuvintele.

Suntem ceea ce comunicăm şi comunicăm permanent. Succesul în carieră, în viaţa de familie, în societate depinde în mod direct de felul în care stăpânim acest proces delicat si vital.

Desigur, cu toţii ne dorim să deprindem uşor şi repede arta de a comunica eficient, cu toţii sperăm să o practicăm cât mai dezinvolt. Unele lucruri pot fi învăţate „din mers”, pentru altele este nevoie de acumularea unor cunoştinţe şi chiar de o anumită exersare. La urma urmei, nimic nu se obţine fără muncă, timp şi motivaţie!

De aceea, lucrarea vine în întâmpinarea tinerilor (dar şi în întâmpinarea părinţilor acestora şi a dascălilor, care încearcă să-i ajute în acest sens), care doresc să se iniţieze sau chiar să exceleze în „tainele” comunicării, dar se adresează şi publicului larg, interesat de subiect.

Autorii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a oferi cititorilor o prezentare cât mai accesibilă şi mai agreabilă.

Astfel, fiecare capitol cuprinde o secţiune teoretică în care materia este sintetizată, făcându-se trimitere la numeroase exemple concrete. Acestea sunt însoţite de sfaturi/recomandări care pot conduce la îmbunătăţirea unor abilităţi ale celui care tinde să devină un expert comunicator. De asemenea, modelele oferite, exerciţiile şi aplicaţiile sunt menite să contribuie la formarea unor deprinderi utile.

Prin urmare, dacă vă propuneţi să deveniţi un comunicator elegant, să stăpâniţi „codul” comunicării, vă invităm să parcurgeţi paginile acestei cărţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO