Ziarul de Duminică

CICA NISTE SCRIITORI... / In bed with Madonna

CICA NISTE SCRIITORI...  / In bed with Madonna
21.05.2009, 15:33 17

In 1990, fericit ca, in sfarsit, pot sa calatoresc in Occident, am plecat, impreuna cu Gabriel Dimisianu, la Paris. Drumul l-am facut cu un autobuz de ocazie (care ducea elevi din Romania la un concurs de ortografie franceza organizat de primaria Parisului). Ajunsi la destinatie, Gabriel Dimisianu s-a instalat in locuinta prietenului sau Dumitru Tepeneag, iar eu am fost gazduit cateva zile de Leonida Mamaliga (pe care am sa-l evoc separat, in episodul urmator). Apoi am ajuns musafirul lui Matei Visniec, care avea o garsoniera in Cite Universitaire.
Matei Visniec, despre care se poate spune acum, in 2009, fara nici o exagerare, ca a cucerit Parisul cu piesele lui de teatru de o stranie originalitate, era pe atunci practic un necunoscut si traia extrem de modest dintr-o bursa de doctorand la Sorbona. Totusi, m-a primit cu drag in singura lui camera, in care exista un singur pat. Mi-a asternut o saltea pe jos si a acoperit-o cu un cearsaf curat, mi-a pus la dispozitie si una din cele doua perne ale lui si m-a indemnat sa umblu la frigider ori de cate ori poftesc. Singura problema a aparut atunci cand a venit acasa si tanara lui sotie (sau viitoare sotie), Andra, despre care nu apucase sa-mi vorbeasca. Era frumoasa, inteligenta si vorbea romana, fiind originara din Romania. Dupa ce am luat cu totii cina si am vorbit si ras pe saturate, ne-am dus la culcare. Matei si cu Andra in pat, iar eu – jos. Am stins lumina si... aici a inceput nebunia.
Matei n-a dormit toata noaptea, obsedat de eventualitatea ca Andra sa se dea jos din pat si sa vina la mine. Eu, la randul meu, n-am dormit toata noaptea, sperand ca ea, imediat dupa va adormi Matei, se va da jos din pat si va veni la mine. Bineinteles ca exagerez. De fapt, despre aceste temeri si sperante am vorbit cu glas tare chiar atunci, pana dupa miezul noptii, declansand hohote de ras. Matei a intrat si el in joc, parodiind lamentatiile unui sot gelos. Iar Andra, dand dovada de un rar intalnit simt al umorului, a simulat si ea indecizia unei femei care urmeaza sa opteze intre doi barbati.
Totusi, pana la urma rezultatul acesta a fost. Eu n-am dormit toata noaptea, iar Matei n-a dormit nici el.
Singura care a dormit surazatoare, fara griji, dupa ce a ras cu noi (si de noi) pe saturate timp de mai bine de o ora, a fost Andra.
P.S. Printr-o coincidenta, unicul film pe care l-am vazut la Paris, intr-o sala de cinematograf, a fost In bed with Madonna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO