Ziarul de Duminică

Cel mai ameţitor Martini/ de Daniel Nicolescu

Cel mai ameţitor Martini/ de Daniel Nicolescu
18.05.2012, 00:00 105

Melanj muzical nebun

Celebra orchestră Pink Martini (foto 1) revine la Bucuresti în această lună, sâmbătă, pe 26 mai, la Sala Palatului, în cadrul turneului de promovare pentru albumul "A Retrospective".

"Am încercat întotdeauna să facem din muzica noastră un fel de melanj nebun, care să-i aducă împreună în sală de spectacol pe oameni care n-ar sta în mod normal unii lângă alţii", spune liderul trupei Pink Martini, Thomas Lauderdale. Deşi nimeni nu stă pe loc la concertele Pink Martini, pentru că showurile lor debordează de energie şi au mai întotdeauna un aer festiv, de petrecere unde toată lumea e invitată. Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack-uri de filme noir, muzica lor a ajuns "un pop simfonic global old-fashioned", aşa cum o defineşte astăzi Lauderdale, care se amuză afirmând despre orchestră sa că ar putea fi "trupa de casă a Statelor Unite".

Urmând albumul "A Retrospective", concertul de pe 26 mai va face o trecere în revistă a celor 17 ani de carieră Pink Martini şi va include cele mai apreciate piese ale orchestrei: "Una Notte a Napoli", "Hang On Little Tomato", "¿Donde Estás, Yolanda?", "Hey, Eugene", "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", "Lilly", "Que Sera, Sera" sau "Amado Mio". Albumul "A Retrospective" este distribuit exclusiv în România de A&A Records, în librăriile Cărtureşti din întreaga ţară.

Ana Ularu în cel mai recent film al Susannei Bier

Ana Ularu (foto 2) filmează zilele acestea la Praga, pe platoul celei mai recente pelicule ("Serena") semnate de regizoarea daneză Susanne Bier, câştigătoarea de anul trecut a Oscar-ului pentru cel mai bun film într-o limbă străină ("In a Better World"). Actriţa de 26 de ani joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence, interpreţii rolurilor principale. Ana a primit anul acesta trofeul Shooting Stars, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal în 2012.

"Serena" este o dramă plasată în perioada crizei economice din perioada interbelică, în statul Carolina de Nord, din SUA. Pelicula va fi lansată în cinema în 2013.

Ana Ularu o interpretează pe Rachel Hermann, mama copilului lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi femeia care credea ca va fi aleasă, dar ajunge să fie ilegitimă şi ameninţată. "E un rol cu foarte multă emoţie, un personaj care îşi descoperă puterea şi determinarea prin intermediul instinctului de supravieţuire, unul din eroii subtili ai literaturii", spune Ana. "Şi e o plăcere să construiesc raportul de puteri şi traiectoria lui Rachel, mai ales fiind antagonista Serenei (Jennifer Lawrence), alături de o regizoare pe care o ADOR", povesteşte actriţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO