Ziarul de Duminică

Cărţi pentru copii/ de Stelian Ţurlea

Cărţi pentru copii/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

10.05.2011, 23:33 66

Editurile noastre publică sute de cărţi în fiecare lună, oenormă producţie de carte, care copleşeşte de-a dreptul cititorulintrat într-o librărie. Prin rubricile diverse ale Ziarului deDuminică, având ca subiect cartea, ne-am propus să fim un ghidpentru cel care doreşte să se informeze, încât, atunci când ajungeîntr-o librărie, să se poată orienta mai uşor.

La Editura Cununi de stele va apărea Lupii cântăreţişi Lebăda învăţătoare, de Ana Coman, în Colecţia Cununide stele pentru copii. Poezii pentru copii scrise de un copil.Volumul va fi lansat la Bookfest.

Ana are 15 ani, e elevă în clasa a IX-a la Liceul Iulia Hasdeudin Capitală şi e membră a Corului de Copii Radio. A debutat la 9ani, pe site-ul cultural www.liternet.ro, cu povesteaIeduţul cu trei capre. La aceeaşi vârstă a scris şi poeziiledin volumul de faţă şi Ciufulici, publicat de editura Cununide stele în 2009.

Lupii cântăreţi şi Lebăda învăţătoare ne prezintă ununivers fascinant al imaginaţiei unui copil, unde crăiasa aducesoarele de acasă, omul de zăpadă tânjeşte după un botoşel, ceasuldoreşte să fie recomandat la Roşu împărat, lupul Nătăfleţ e marecântăreţ. Animalele Anei au trăsături omeneşti şi pot fi şicolorate de către copiii care nu ştiu încă să citească darversurile autoarei au adresabilitate universală, indiferent devârsta cititorului. De unde concluzia din Culoarul vieţii,făcută, în ciuda celor 9 ani ai Anei, cu seninătatea unui bătrânînţelept: "Viaţa a trecut/Şi nu m-a durut".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO