Ziarul de Duminică

Cărţi de citit, cărţi de oferit recomandate de Claudia Fitcoschi, Director de Promovare şi Relaţii cu Presa, Editurile Polirom&Cartea Românească

Cărţi de citit, cărţi de oferit recomandate de...
25.12.2013, 10:11 1250

- Aleargă, de Ana Maria Sandu (Editura Polirom) - „Candoarea, ăsta e singurul cuvînt care mai poate salva lumea într-o zi de decembrie cînd toate se precipită.” Autoportretul necruţător al unei alergătoare de cursă lungă, schiţat cu sensibilitate, sinceritate, dar şi un portret al nostru, al tuturor. O oglindă pentru cititor. O carte a întrebărilor, îndoielilor, angoaselor. O lectură tulburătoare, pasionantă.

 

- Autoimun, de Ioana Nicolaie (Editura Cartea Românească) -  Despre fragilitate, neputinţă, dar şi despre cum să ne ascultăm pe noi înşine. Cîntecul lui Gabriel: „Oamenii în formă de fluture/ Purtând sub aripi câte-o planetă/ N-o să se poată niciodată întoarce/ Fiindcă aici e soarele/ Este soarele”

 

- La noi, cînd vine iarna, de Mircea Diaconu (Editura Polirom) - De citit şi de dăruit. Pentru emoţie, candoare şi umor. Dar şi pentru tristeţe. Pentru vocea cristalină a unui copil pe care totul îl miră. Şi, mai ales, pentru dorul de copilărie. Nesfârşit. Căci: „aşa eram eu la vârsta cea fericită şi aşa credcă au fost toţi copiii, de când îi lumea asta şi pământulmăcar să zică cine ce-o zice.” O poveste frumoasă, emoţionantă, ataşantă.

 

- Jurnal de Alice Voinescu (Editura Polirom) - Jurnalul unei lumi dispărute, scris de o femeie cu totul şi cu totul admirabilă, o intelectuală extrem de rafinată, un exemplu de curaj, o călătorie fascinantă în perioada interbelică şi postbelică, prilej de întâlnire cu personalităţi remarcabile ale vremii. Peste 1000 de pagini memorabile.

 

- Teatrul lui Sabbath de Philip Roth (Editura Polirom, 2013) - Un roman incitant, irezistibil, savuros. O naraţiune perfect articulată. Cu măiestrie, despre iubire şi moarte. Şi despre America secolului XX (a doua jumătate). Cinism cât încape. Erotism din plin. Superliteratură. Un început de an numai bun.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO