Ziarul de Duminică

CARTEA DE ISTORIE/ Cadavrul rasturnat

CARTEA DE ISTORIE/ Cadavrul rasturnat
15.02.2010, 15:54 27
Bernard-Henry Levy
Cadavrul rasturnat
Stanga la rascruce
Editura Curtea Veche
O carte curajoasa, in care filosoful francez face o anatomie ailuziilor, obsesiilor si fobiilor stangii occidentale contemporane."O lectura deopotriva nelinistitoare si necesara pentru toti ceicare vor sa ia masura complexitatilor ideatice ale lumii de azi",scrie Vladimir Tismaneanu. Traducere din limba franceza de IoanaIlie.
Ioan Stanomir
Despre sunete si memorie
Fragmente de istoria ideilor
Editura Curtea Veche
"In centrul volumului de fata se afla investigareamodernitatii intelectuale, romanesti si occidentale, dintr-un unghide abordare care mizeaza pe o logica a oglinzilor paralele."Textele sunt notatii pe marginea unor carti si momente. Volumul aretrei parti. In prima, "Intre oglinzi paralele", dimensiuneasubiectiva a calatoriei in lumea de ieri devine vizibila. In adoua, "Pasi pe nisp sau despre vocile unui secol", se aduna fisedintr-un dosar intelectual si mitic al secolului trecut. In atreia, "Fals epilog: orbiri si utopii", se analizeaza relatiadintre cecitatea intelectuala, progres si tiranie in secolultrecut.
Mihail Nemtu
Verbul ca fotografie
Disidente culturale si comentarii politice
Editura Curtea Veche

Un volum de eseuri aparute initial in ziarul "Cotidianul",carora li s-au adaugat cateva recenzii din "Dilemateca" si altetexte risipite prin mai multe reviste. "Verbul ca fotografie"descrie in mare parte, spune Mihail Neamtu, "paragina vietiinoastre comunitare". Autorul este doctor in teologie si studiireligioase al Universitatii din Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO