Ziarul de Duminică

Buluc pe raft (II)

Buluc pe raft (II)
20.06.2008, 16:49 23

In cadenta sustinuta, Editura Humanitas Fiction continua cu romanele din "Raftul Denisei". Luna trecuta a aparut si volumul cu numarul 100. Performanta a fost atinsa intr-un an.

John Fante - O sa vina si primavara, Bandini. Traducere si note de Vali Florescu. Romanul a fost ecranizat in 1989, cu Joe Mantegna, Ornella Muti si Faye Dunaway in rolurile principale. Arturo Bandini este un adolescent care se revolta impotriva legilor lumii cu toata furtuna celor paisprezece ani.

Yasunari Kawabata - Dansatoarea din Izu. Traducere de Flavius Florea. Textul care da titlul volumului este considerat piesa de rezistenta; singuratatea si prima dragoste, cautarea de sine, granita precara dintre inocenta copilariei si constiinta propriei sexualitati - acestea sunt temele predilecte ale povestirii. Cand un tanar ce incearca sa-si exorcizeze sentimentele de tristete si dezamagire porneste intr-o calatorie, ea se dovedeste a fi cu adevarat initiatica. Pe parcursul acesteia se va indragosti fara scapare de o frumoasa dansatoare. Insa cand, vazand-o goala din intamplare, va afla ca ea nu a intrat inca in adolescenta, va incepe o lupta sfasietoare intre dorinta si sentimentul de culpabilitate nascut din neasteptata pasiune.

Didier van Cauvelaert - Evanghelia dupa Jimmy. Traducere de Daniel Nicolescu. Scriitor distins cu Premiul Goncourt in 1994. In anul 2026, Jimmy Wood, ingrijitor de piscine din Connecticut, ar putea fi "fiul" Fiului Omului. Experimentul genetic a fost comandat de presedintele Americii. Clinica in care copilul Jimmy traia izolat a ars din temelii, iar savantii si politicienii i-au pierdut urma, pentru a-l regasi din intamplare cand tanarul a implinit 32 de ani, aflandu-se deci in pragul unei "ere a miracolelor" pe care oamenii de stat vor sa si le adjudece. Dupa un training intensiv facut de expertii Casei Albe, Jimmy este propus spre "omologare". Insa Biserica refuza ca stiinta sa-i dicteze legile, iar Statele Unite incearca sa-si joace inca o data rolul de superputere.

Alessandro Perissinotto - Celei care ma judeca. Traducere din italiana de Gabriela Lungu. Confesiunea unui stralucit expert in informatica transformat intr-un asasin, adresata celei care este desemnata sa-l condamne. Romanul a primit Premiul Grinzane Cavour in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO