Ziarul de Duminică

Bin Laden – omul din spatele măştii/ de Ziarul de duminică

Bin Laden – omul din spatele măştii/ de Ziarul de duminică

Cartea de istorie

Autor: Ziarul de Duminica

17.08.2012, 00:16 84

Imanuel Geiss

Istoria lumii din preistorie până astăzi

Editura ALL

Ediţie revizuită şi adăugită. Traducere de Dragoş Dinulescu şi Matei Iagher.Imanuel Geiss (n. 1931, Frankfurt/Main) a studiat istoria şi politica în universităţile din Munchen şi Hamburg. Din 1973 şi până în 1996 a susţinut cursuri de istorie contemporană la Universitatea din Bremen, cu o atenţie specială acordată spaţiului Lumii a Treia. A publicat numeroase lucrări de istorie a Germaniei, a Europei şi a lumii. Domeniile sale de interes se întind de la evenimentele din Primul Război Mondial până la istoria Africii, de la studierea rasismelor şi a revoluţiilor până la analizarea Războiului din Iugoslavia din anii 1990. Deopotrivă istoric şi teoretician al istoriei, Geiss se situează uneori polemic faţă de istoriografiile recente părtinitoare ori ideologizante. Expunerile sale sunt, în aceeaşi măsură, riguroase şi provocatoare, întemeiate pe un discurs fundamental ştiinţific şi cu un meta-mesaj profund umanist.

Fără o cunoaştere a datelor, istoria rămâne o simplă speculaţie. Fără o clasificare a acestor date în cadrul unor corelaţii, istoria rămâne ştiinţă abstractă. Structurat pe epoci, teme şi secţiuni, cu bogate tabele cronologice şi sinteze, volumul "Istoria lumii. Din preistorie până astăzi" cuprinde toate datele importante ale istoriei, oferind cititorului un excelent instrument pentru studiul istoriei dintr-o perspectivă simplă şi originală, surprinzând toate elementele esenţiale pentru o înţelegere deplină şi complexă a istoriei omenirii. În secţiunea finală, volumul cuprinde un bogat ansamblu de schiţe sintetice: Date cruciale ale istoriei mondiale; sinteze ale istoriei statelor; conducători şi oameni politici din cele mai importante state şi formaţiuni istorice; religiile lumii; marile familii de limbi; Concilii ale Bisericii; ordine militaro-călugăreşti; imperii coloniale; mari războaie din istoria lumii; mari crize diplomatice; index de personalităţi.

Adam Robinson

Bin Laden:dincolo de masca teroristului

Editura Corint

Cu postfaţa autorului, augmentată şi actualizată. Traducere din limba engleză de Lidia Grădinaru. "Uciderea americanilor şi a aliaţilor lor civili şi militari este o datorie sfântă pentru orice musulman." declara Osama bin Laden, zelosul luptător pentru libertate care i-a mobilizat pe fundamentaliştii islamici din toată lumea într-o forţă de lupta capabilă să distrugă malefica civilizaţie occidentală. Un om simplu, pios, integru şi cu principii. Liderul moral al credincioşilor. Aceasta a fost imaginea pe care Osama bin Laden voia s-o ofere lumii despre el însuşi.Acum, pentru prima oară, "Bin Laden: dincolo de masca teroristului" spune din interior povestea unuia dintre cei mai periculoşi oameni din lume. Noile informaţii oferite de membrii familiei elucidează rădăcinile revoltei lui Osama bin Laden: copilăria privilegiată, dar roasă de gelozii şi de lipsa afecţiunii, tinereţea petrecută în căutarea acceptării din partea celorlalţi şi maturitatea marcată de nevoia de a primi atenţie şi de a fi adulat. Toate acestea l-au împins să ducă un război crâncen care a culminat cu evenimentele catastrofale din 11 septembrie 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO