Ziarul de Duminică

„Biblia” bucătăriei italieneşti/ de Ziarul de duminică

„Biblia” bucătăriei italieneşti/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

05.05.2016, 23:49 150

The Silver Spoon

Reţete italieneşti rapide şi uşoare

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Valentina Georgescu. Cartea are la bază îndeosebi celebra „Il cucchiaio d’argento”, publicată pentru prima dată în 1950, a opta ediţie, revizuită, extinsă şi reconcepută, în 1997. Fotografii de Steven Joyce, Jason Lowe, Edward Park şi Andy Sewell.

Cel mai bine vândută carte de reţete italieneşti din toate timpurile,”The Silver Spoon” este o adevărată biblie pentru cei care adoră bucătaria italiană şi vor să se bucure cât mai des de preparatele savuroase ale acesteia. Conţine 100 de reţete simple, rapide şi delicioase care pot fi pregătite în 30 de minute sau chiar mai repede.

„Dragostea şi fascinaţia adânc înrădăcinate pentru mâncare sunt lucruri care nu s-au schimbat niciodată în Italia. Transmise din generaţie în generaţie, reţetele sunt temelia vieţii de familie italiene, dar valorează mai mult decât suma elementelor componente. Ele oferă combinaţii practice de ingrediente pentru obţinerea unor mâncăruri gustoase, de sezon şi sănătoase, celebrând totodată un stil de viaţă pentru care important este să te aduni cu cei apropiaţi în jurul mesei ca să rupeţi şi să împărţiţi o pâine.
Ritmul timpurilor moderne a făcut ca mâncatul împreună să fie o necesitate tot mai mare - la urma urmei, acesta este liantul care ţine laolaltă familia şi societatea. Cu Retete italienesti rapide si usoare puteţi pregăti mese simple şi delicioase în câteva minute şi să vă bucuraţi de o mâncare fabuloasă şi sănătoasă. Fie că este vorba de bruschette cu rosii (vezi p. 20), pentru deschiderea apetitului, sau de spaghete carbonara (vezi p. 78), pentru satisfacerea poftei de mâncare, reconfortante la mijloc de săptămână, cu un pic de chibzuinţă şi câteva pregătiri preliminare, fiecare dintre cele 100 de reţete se poate găti în mai puţin de 30 de minute. Rezultatul? Gust maxim cu stres minim.
Primiţi aromele Italiei în casele voastre cu aceste reţete clasice, adaptate şi dăruite vouă cu drag, publicate pentru prima oară în Italia in 1950 şi traduse acum in română, reţete culese din gospodării şi restaurante din toată Italia. Italienii ştiu câte ceva despre arta de a trăi fericit, iar când vine vorba de mâncare bună şi de a te înconjura de prieteni dragi, nimeni nu o face mai bine. Buon appetito!”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO