Ziarul de Duminică

AVANPREMIERA / Unde Estul intalneste Vestul

AVANPREMIERA / Unde Estul intalneste Vestul

1. Coperta editiei originale; 2. Nell Freudenberger, autoarea povestirii de fata

25.08.2009, 15:25 53

Editura Leda (imprint al Grupului Editorial Corint) pregateste pentru inceputul acestei toamne traducerea in limba romana a mult-asteptatei antologii a revistei "Granta" cuprinzand cei mai talentati romancieri americani ai tinerei generatii, antologie publicata in Marea Britanie in 2007 – "Antologia Granta. Cei mai buni tineri romancieri americani". Cu mai mult de zece ani in urma, "Granta" dedicase un volum similar noii literaturi americane, printre scriitorii inclusi ca sperante ale continentului nord-american la acea vreme figurand Sherman Alexie, Edwidge Danticat, Jeffrey Eugenides, Jonathan Franzen, David Guterson si Lorrie Moore.

Care sunt noile voci ale literaturii americane ale acestui deceniu, noile promisiuni, noile sperante? Care este "lista ce stabileste agenda literara a unei noi generatii", dupa cum scria cotidianul britanic The Observer?

Pe parcursul unui an de zile, sase memebrii ai juriului "Granta" au citit, deliberat si, in cele din urma, au selectat douazeci si unu de autori, toti sub varsta de 35 de ani. Iata-i: Daniel Alarcon, Kevin Brockmeier, Judy Budnitz, Christopher Coake, Anthony Doerr, Jonathan Safran Foer, Nell Freudenberger, Olga Grushin, Dara Horn, Gabe Hudson, Uzodinma Iweala, Nicole Krauss, Rattawut Lapcharoensap, Yiyun Li, Maile Meloy, ZZ Packer, Jess Row, Karen Russell, Akhil Sharma, Gary Shteyngart, John Wray

 

Nell Freudenberger s-a nascut in 1975 la New York, iar actualmente traieste impreuna cu sotul ei in Manhattan. Volumul de povestiri "Lucky Girls" si romanul "The Dissident" au fost pulicate de Ecco Press in Statele Unite si de Picador in Marea Britanie. Nell este detinatoarea unor premii prrestigioase, precum PEN/ Malamud Award pentru proza scurta si Whiting Writers’ Award. Si-a facut debutul in revista "Granta 82" cu "The Tutor", in 2003. Povestirea "Unde Estul intalneste Vestul" (Where East Meets West) a fost scrisa pentru bunica ei, Martha Clapp Freudenberger, profesoara de latina si colectionara pasionata de obiecte de argint si stampile de pasaport, care a murit in 2005, la varsta de 97 de ani.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO