Ziarul de Duminică

Atunci când copiii spun îmi place

1. Nicolae Grigorescu – Ciobăbaş, ulei pe pânză lipită pe lemn, 22.5 x 16 cm, semnat dreapta jos, cu roşu, Grigorescu

vezi galeria foto

Autor: Ziarul de Duminica

30.05.2013, 23:56 239

Cea mai emoţionantă licitaţie de artă a anului”

Lăsaţi copiii să aleagă arta! Un tablou ales de un copil este cel mai sincer mod de a comunica părinţilor lumea în care trăieşte.

Aflată la cea de-a treia edţie, licitaţia „Cei mai iubiţi dintre pământeni”, dedicaţia Artmark de Ziua Copilului, este un elogiu adus vârstei inocenţei şi spiritului ludic imortalizate în pictura română. De la ciobănaşul clasicului Nicolae Grigorescu până la jucăriile de pluş ale contemporanului Dorel Topan, lumea copilăriei este surprinsă în tablourile licitaţiei de-a lungul a trei secole şi prezentată publicului chiar prin glasurile copiilor. Maitre-priseuri au fost juniorii, la prima lor experienţă în lumea artei.

Licitaţia „Cei mai iubiţi dintre pământeni” a recreat lumea copiilor prin 42 de tablouri semnate de pictori celebri. Cele mai valoroase picturi din universul copiilor licitate de Artmark: „Ciobănaş“ de Nicolae Grigorescu (valoare estimativă: 20.000 – 30.000 euro), „Margareta desenând (fata pictorului)“ de Ştefan Dimitrescu (valoare estimativă: 12.000 – 18.000 euro) şi „La îmbăiat“ de Camil Ressu (valoare estimativă: 10.000 – 16.000 euro).

 

Dublă adjudecare Corneliu Baba

Licitaţia Goldart de joi 23 mai a adus în atenţia colecţionarilor câteva lucrări de excepţie din creaţia marilor pictori moderni români. Astfel, „Natură moartă cu peşte”de Gheorghe Petraşcu, lucrare reprodusă în numeroase cataloage şi provenind din colecţia compozitorului Gheorghe Dumitrescu, s-a adjudecat pentru suma de 40000 euro. Cele două minunate lucrări ale lui Baba s-au adjudecat pentru urmatoarele sume: „Fetiţa cu papuşa” – 7500 euro, iar „Maternitate” la 15000 euro. „Paris – Quai des bouquinistes” a lui Samuel Mutzner a fost adjudecată pentru suma de 10000 euro, iar „Primavara la Balcic” de acelaşi autor pentru 7000 euro. Un interes deosebit au prezentat şi lucrările: „Tincuţa” de Nicolae Vermont – 9500 euro, „La Vlaici” de Camil Ressu – 7000 euro, „Casă ţărănească” de Gheorghe Petraşcu (din prima parte a creaţiei acestuia) – 7000 euro, Octav Angheluţă 4800 euro. Un frumoas portret al prinesei Ghica de Aurel Baeşu a fost adjudecat pentru suma de 2400 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO