Ziarul de Duminică

Alte aparitii in Biblioteca Polirom

Alte aparitii in Biblioteca Polirom
06.04.2007, 18:24 39

In "Biblioteca Polirom", coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu, continua sa apara carti importante; unele au mai fost publicate in romaneste, altele sunt noutati.

Alberto Vazquez-Figueroa - Ochii tuaregului. Romanul, aparut in 2000, continua, dupa aproape doua decenii, povestea lui Gacel Sayah si a familiei sale, personajele centrale din Tuaregul. Tema centrala: impactul devastator pe care civilizatia occidentala il are asupra modului de viata traditional. Traducere din spaniola de Eugenia Alexe Munteanu.

Alfredo Bryce Echenique - O lume pentru Julius. Descrierea societatii peruane din perspectiva unui tanar crescut intr-o familie puternica si bogata din Lima. Traducere din limba spaniola si note de Andrei Ionescu.

W. Somerset Maugham - Placerile vietii. Povestea captivanta a ascensiunii unui scriitor provenit dintr-o clasa sociala inferioara si casatorit cu o femeie fermecatoare, dar a carei conditie si conduita lasa de dorit. Romanul a fost ecranizat in 1974 in Marea Britanie, cu Paul Aston, Barbara Atkinson si Judy Cornwell (aceasta a fost nominalizata pentru prestatia ei la un premiu BAFTA). Traducere din limba engleza si note de Andrei Bantas.

Gordon Russell - Marele gladiator. Actiunea se petrece in anul 69 d.H., an ramas in istorie sub denumirea de "anul celor patru imparati", anul in care, pentru prima oara in istoria Romei, imparatul nu mai este ales de Senat. Traducere din limba italiana de Emanuela Stoleriu.

Tom Sharpe - Wilt e tare. Wilt e personajul unui ciclu al romancierului, care i-a adus maximum de prestigiu. In romanul de fata, al treilea din ciclu, eroul intra intr-o incurcatura in care se amesteca traficul de droguri, politia, militarii unei baze americane. Umor si lipsa de inhibitii. Traducere din limba engleza si note de Radu Pavel Gheo.

Graham Swift - Lumina zilei. Cartea are aparenta unui roman politist. Povestea dureroasa din spatele asasinatului este relatata din perspectiva anchetatorului. Traducere din limba engleza de Luana Schidu.

Amelie Nothomb - Catilinarele. Un roman despre nebanuita monstruozitate ce se poate ascunde sub masca omului de lume perfect educat. Traducere din limba franceza de Maria Zarna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO