Ziarul de Duminică

aapte Craciunite si un platou de filmare

18.12.2000, 00:00 14



Cateva dintre asistentele din emisiunile de divertisment de la ProTv au devenit protagonistele rubricii Meteo a principalului jurnal de stiri.

Geanina, Dorina, Cristina, Raluca, Mirela, Cristina, Lidia au ca sarcina sa pregateasca venirea lui Mos Craciun, pornind de la starea vremii si continuand cu tot ce mai e de facut pana in seara cea mare.

Noul format de emisiune face parte din campania ProTv pentru sarbatorile de iarna - "Mos Craciun exista!".

De la ideea initiala de a lucra cu zece fete, regizorul Cristian Rotaru, seful de la Show-biz, are acum in coordonarea sa directa sapte fete, alese pe spranceana.

"Pariul a fost castigat in clipa in care s-a propus aceasta formula de interventie, desi toata lumea spunea ca e imposibil sa intri in platou cu un numar atat de mare de prezente."

Calitatile pentru care au fost alese cele sapte Craciunite sunt mobilitatea interioara, puterea de improvizatie si calitatile actoricesti, dar fetele au avut posibilitatea sa-si exerseze aceste calitati si in cadrul unor alte emisiuni ale ProTv - "Te uiti si castigi", "Pretul corect", Daruiesti si castigi", "Super Bingo".

Numele cu care au fost adoptate cele sapte fete - Craciunite - provine de la vestimentia lor inspirata din traditionalul costum al lui Mos Craciun, numai ca haina cea ampla a fost inlocuita cu rochite.

Toata activitatea pentru inregistrarea rubricii Meteo in aceasta formula este concentrata intre orele 13 si 18, perioada de timp pe care regizorul emisiunii o descrie ca pe o "stare de asediu".

Numaratoarea inversa incepe insa dupa ora 15, cand sunt primite informatiile meteo la zi, dupa care incep repetitiile, iar Craciunitele trebuie sa-si intre in rol.

Regizorul anunta in mare" tema careia i se da viata in fiecare seara, pentru forma finala a emisiunii contand insa pe improvizatiile, reactiile, replicile, intrarile si iesirile din cadru pe care le imagineaza Craciunitele, in functie de temperamentul si personalitatea fiecareia.

"Este un joc creativ, dar totul sta sub amenintarea timpului, fiindca e o cursa contra cronometru sapte zile din sapte. Se pregatesc, se repeta o jumatate de ora si se trage".

Libertatea de a improviza pe care o au Craciunitele in ceea ce priveste textul care insoteste datele meteo constituie un atu, deoarece filmarea nu se realizeaza pe fragmente, ci se filmeaza cap-coada.

Repetitiile implica si lectii de actorie pentru situatii in care reactiile, cum ar fi plansul, necesita o anume rutina. "O Craciunita trebuia sa iasa din cadru plangand si a "repetat plansul" trei ore", spune Cristian Rotaru.

Desi noua forma a rubricii Meteo a implinit numai o saptamana, evenimentele neprogramate au avut suficient timp sa apara. Una dintre Craciunite a intrat in platou fara sa-si inchida telefonul mobil si a intrat in interferenta cu sunetul de pe platou in timpul filmarii.

In ciuda presiunii timpului, Craciunitele isi descriu munca zilnica ca pe o joaca. "Revenim in copilarie si punem in practica ceea ce faceam atunci.

Cand am fost scolarite, ne-am adus aminte cum chicoteam in timpul orelor si asta am facut si pentru filmare", spune Cristina Georgescu, cunoscuta ca Razareata.

"Asa cum am anuntat in prima emisiune, noi suntem ucenicii lui Mos Craciun, ajutoarele lui si trebuie sa facem totul pana la venirea lui - curatenie si asa mai departe. Noi ne dam toata silinta, numai ca temperaturile sunt in crestere", a spus, putin dezamagita, Dorina, cea Buna la Toate.

Ea spune ca temele alese sunt interesante pentru ca nu au un tipar si le permit sa-si puna in valoare personalitatea, iar regizorul "este minunat pentru ca are multa rabdare".

Geanina, care este sefa grupului, cu o vasta experienta in cadrul emisiunilor Pro Tv, s-a deprins cu improvizatiile in urma aparitiilor in emisiunea "Super Bingo", transmisa live. "Trebuie sa-l intelegem din priviri pe regizor, pentru ca nu avem prea mult tip pentru repetitii. Este greu, desi situatiile sunt haioase".

Craciunitele au intre 22 si 24 de ani si trebuie sa aloce o parte din timp studiilor, toate fiind studente. Desi multi si-ar inchipui ca acolo unde sunt mai multe fete pot aparea mici divergente, Geanina spune ca nu au existat conflicte, fiindca acestea au fost dezamorsate inainte sa apara, odata ce toata lumea a stat de vorba deschis. Regizorul Cristian Rotaru spune ca "e frumos atunci cand gresesc si se cearta unele pe altele".

Le-am explicat ca este o munca colectiva si se salveaza cine poate. Frumusetea lor - de la natura - nu ajunge. Trebuie sa arate calitate."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO